Extra Eurostartreinen tussen Londen en Amsterdam in 2021

Vanaf 2021 zullen er 5 extra hogesnelheidstreinen rechtstreeks van Londen naar Amsterdam en terug rijden.

Sinds deze zomer vertrekken er elke dag drie Eurostar-treinen vanuit Amsterdam en Rotterdam naar de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Dat moeten er in 2020 vier worden en als het aan NS ligt het jaar erop vijf, elk met een capaciteit van 900 passagiers.

Brexit

‘In een periode waarin het veel gaat over de brexit, voelt het extra bijzonder om meer rechtstreekse treinen naar Londen aan te kunnen kondigen’, zegt Luiten in de Nederlandse zakenkrant Het Financieele Dagblad.

‘Internationale treinen zijn bovendien onmisbaar voor het verduurzamen van mobiliteit, een andere belangrijke opgave waarvoor Europa staat. Een treinreiziger tussen Amsterdam en Londen stoot 80 procent minder CO2 uit dan iemand die gaat vliegen.’

Grenscontrole

De rechtstreekse verbinding tussen de Britse en de Nederlandse hoofdstad bestaat pas sinds 2018. De verbinding ging van start met twee treinen en daar kwam afgelopen zomer een derde trein bij.

Vanaf volgend jaar rijdt de Eurostar rechtstreeks van Amsterdam naar Londen. Momenteel vinden nog grenscontroles plaats in Brussel-Zuid. Daar moet ook worden overgestapt. Maar dat behoort vanaf de dienstregeling 2020 tot het verleden. De grenscontroles kan al plaatsvinden in Amsterdam en Rotterdam

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20