Ex-topman Dexia krijgt topfunctie bij Franstalige liberalen

Axel Miller, de voormalige CEO van de gecrashte financiële groep Dexia en van autogroep D’Ieteren, wordt de nieuwe kabinetschef van MR-voorzitter George-Louis Bouchez en zal ook de studiedienst van de partij leiden.

Axel Miller was de CEO van Dexia toen de Frans-Belgische groep tijdens de financiële crisis van 2008 helemaal in elkaar stortte. De voormalige wonderboy van de financiële sector verloor daardoor veel van zijn glans, maar werd toch opgevist om het beurshuis Petercam te leiden. Dat werd echter evenmin een succes.

In 2013 werd de jurist verrassend benoemd tot de CEO van de Brusselse autogroep D’Ieteren, maar daar moest hij vorig jaar opstappen na onenigheid voor de strategie en kritiek op zijn leiderschapsstijl. Onder zijn bewind evolueerde D’Ieteren weg van de autosector, onder meer met de aankoop van de Italiaanse notitieboekjesmaker Moleskine.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en zijn nieuwe kabinetschef Axel Miller – foto MR

Nu maakt hij de overstap naar het politieke veld. ‘Zijn komst illustreert de ambities van de liberale beweging om innoverende en ernstige oplossingen te vinden voor de toekomst van onze regio’s en ons land’, zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in een persbericht.

Miller zegt in het communiqué dat hij door Bouchez gevraagd werd en wil onder meer ‘bruggen bouwen tussen de privésector en de politieke wereld’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20