Europese markt is rijp voor betaalbare elektrische wagens uit China

Chinese autobouwers dreigen op de Europese markt voor elektrische wagens een grote concurrent voor de lokale fabrikanten te worden. De Chinese bedrijven kunnen hun wagens immers aan beduidend lagere prijzen aanbieden dan de Europese constructeurs. Daarvoor heeft Patrick Koller, chief executive van toeleverancier Forvia, tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas gewaarschuwd.

Waarom is dit belangrijk?

De kostprijs van een elektrische auto ligt in China gemiddeld 10.000 euro lager dan in Europa. Daarmee kan China rekenen op een overweldigend kostenvoordeel dat de Europese fabrikanten op hun thuismarkt onder druk dreigt te zullen zetten.

Chinese elektrische wagens zien kansen in Europa: “De Europese consumenten zijn op zoek naar betaalbare elektrische wagens”, waarschuwt Patrick Koller.

  • “China kan met zijn goedkopere wagens, die bovendien kwalitatief inmiddels een hoog niveau hebben bereikt, perfect op die behoefte inspelen. Europa zal de import van die Chinese wagens niet kunnen tegenhouden."
  • "De kwestie is voor Europa gevaarlijker dan voor de Verenigde Staten. Hoge heffingen op de import op de Amerikaanse mar
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer