Europese beurzen zetten rally verder

De Europese beurzen hebben deze week de wind in de zeilen. Ze openen voor de derde dag op rij in het groen.

De Bel20 deed er woensdagochtend 1 procent bij. ING was kort na het luiden van de openingsbel de koploper in de Belgische sterindex. Het bankenaandeel steeg met 2,3 procent.

Succesvolle kapitaalronde voor Argen-X

Argen-X heeft een succesvolle kapitaalronde op Wall Street achter de rug. Het biotechtbedrijf is erin geslaagd om 1 miljard dollar (of 830 miljoen euro) op te halen. Het aandeel steeg met 3 procent.

Tessenderlo won 1,7 procent na het nieuws dat CEO Luc Tack via zijn vehikel Verbrugge op 29 januari een pakket van 100.000 aandelen van Tessenderlo gekocht heeft tegen 35 euro per stuk.

Melexis kon de beleggers niet overtuigen met het kwartaalrapport en verloor 3 procent. Het bedrijf heeft het in het vierde kwartaal beter gedaan dan de verwachtingen van de analisten. Melexis realiseerde een omzet van 145 miljoen euro, of 2 miljoen euro meer dan wat de analisten voor ogen hadden. Tegelijk liet Françoise Chombar, de CEO van Melexis, weten dat ze opstapt.

Ook Europa kleurt groen

De Eurostoxx50 is de beursdag 0,9 procent hoger gestart. In Duitsland kreeg het elektronicaconcern Siemens een boost van 1,9 procent na de publicatie van de kwartaalcijfers. Siemens heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet en winst sterker zien stijgen dan verwacht

De Franse mediagroep Publicis steeg met 6 procent. De beleggers reageren enthousiast op de jaarresultaten. De groep is erin geslaagd om de terugval van zijn inkomsten te beperken in het vierde kwartaal.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20