Françoise Chombar treedt af als CEO van Melexis

Wissel aan de top van sensoren- en chipsproducent Melexis: Françoise Chombar wordt vervangen door Marc Biron als CEO.

‘Aan het begin van mijn achttiende jaar als CEO van Melexis, en nu Melexis terug op zijn groeipad is, is het een goed moment voor deze verandering’, zegt Chombar. Ze zal haar opvolger Marc Biron de komende maanden nog begeleiden. De nieuwe CEO werkt sinds 1997 bij het bedrijf.

Chombar schuift door naar de voorzittersstoel. Dat betekent dan weer dat oprichter Roland Duchâtelet zijn plaats als voorzitter afstaat. Hij blijft wel lid van de raad van bestuur.

Coronajaar

Melexis maakt vooral chips en sensoren voor auto’s. Maar in de coronacrisis wist Melexis ook nieuwe markten aan te boren, luidt het. Het lanceerde producten voor twee- en driewielers, huishoudapparaten en producten voor industrieel gebruik en werkte mee aan coronagerelateerde innovaties.

Het bedrijf wist zijn omzet in coronajaar 2020 met 4 procent op te krikken tot 507,5 miljoen euro. In 2019 was de omzet nog met 14 procent gekrompen. De nettowinst steeg met 15 procent tot 69,3 miljoen euro. ‘Na twee moeilijke jaren waarin we te maken kregen met ernstige spanningen in de wereldhandel en een ongekende pandemie, betekende het einde van 2020 een ommekeer voor Melexis’, zegt Chombar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20