Europese beurzen starten de dag in het groen

De Europese beurzen lijken op het eerste gezicht een vervolg te geven aan het herstel van maandag.

De Bel20 is de handelsdag 0,6 procent in het groen gestart. Barco was de koploper in de Belgische sterindex. Het technologiebedrijf deed er 1,3 procent bij. De enige daler in de index was het telecombedrijf Proximus met een verlies van 0,2 procent.

Handel Argen-X tijdelijk opgeschort

Biocartis is de beursdag uitermate positief gestart en deed er 7,7 procent bij. Het biotechbedrijf heeft dinsdag de resultaten van twee studies gepubliceerd.

Ook VGP schoot op de Belgische beurs omhoog. Het aandeel van de vastgoedontwikkelaar steeg met 7 procent nadat het een vooruitzicht publiceerde van de jaarresultaten. De groep verwacht een nettowinst voor het jaar 2020 van tussen 355 en 375 miljoen euro.

Net voor de opening van de Bel20 werd de handel in het aandeel Argen-X geschorst in afwachting van een plaatsing van aandelen. Het biotechbedrijf wil op die manier 618 miljoen euro ophalen.

Europa kleurt groen

De Eurostoxx50 is de dag 1 procent in het groen gestart. De maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft 1,1 miljard euro opgehaald door converteerbare obligaties uit te geven. De obligaties lopen tot augustus 2025 en februari 2028. Het aandeel begon de beursdag 1,6 procent in het rood.

De Luxegroep LVMH deed er kort na het luiden van de openingsbel 2,2 procent bij. Het beurshuis Berenberg heeft een koopadvies gegeven voor het aandeel. Berenberg deed hetzelfde voor Kering. Het aandeel van die luxegroep steeg met 2 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20