Europese beurzen staan op de rem, Bpost uitblinker in Brussel

De Europese beurzen openen vrijdag met verliezen, gaande van 0,28 procent in Frankfurt tot 1,07 procent in Parijs. De Brusselse sterindex Bel20 koerst 0,65 procent lager.

Lotus Bakeries, het Belgische bedrijf achter de bekende speculooskoekjes, heeft in de eerste jaarhelft zowel meer winst als omzet geboekt en dat in volle coronacrisis. De omzet van Lotus Bakeries klokte af op 323,3 miljoen euro, zo’n 8,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het is de aanleiding voor KBC om het advies voor Lotus te verhogen naar ‘opbouwen’. Het aandeel klimt 3,8 procent.

Ook Bpost is in goede doen. Het postbedrijf krijgt fanmail van Jefferies, dat het aandeel op de kooplijst plaatst. De coronacrisis stuwde de pakjesdienst stevig omhoog, met een totale omzetstijging van 10 procent tot gevolg. Het aandeel koerst 6,79 procent hoger. In Amsterdam wint concurrent PostNL 2,94 procent, na eveneens een koersdoelverhoging van Jefferies.

De coronacrisis deed voorts een duit in het zakje bij de resultaten van Shurgard. Net zoals in het eerste kwartaal, mag de opslagspecialist uitpakken met gunstige resultaten. De omzet klom met 5,2 procent, de bezettingsgraad groeide ook en de brutobedrijfswinst steeg zelfs met 8,8 procent. Tot vreugde van de beleggers zal het dividend standhouden. Bij opening won Shurgard 1,3 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20