Europese beurzen sluiten stabiel, Unilever redt beursdag in Amsterdam

Weinig spectaculair nieuws op de Europese beursvloer donderdag. De beurzen van Frankfurt, Parijs en Londen eindigen allemaal rond het nulpunt en die van Amsterdam wint 0,7 procent. De Bel20 draagt de rode lantaarn met een verlies van 0,3 procent.

Aan de top van het Brusselse klassement staat het techbedrijf Barco met een winst van 2,8 procent. Meteen daarop volgt de roestvrijstaalproducent Aperam die er 2 procent bij doet. Biotechbedrijf Argenx vervolledigt de top 3 en wint net geen 2 procent. Onderaan bengelt de zorgvastgoedgroep Aedifica met een verlies van 2,5 procent.

In Amsterdam zet de consumentengroep Unilever een prachtige prestatie neer. Het aandeel gaat 7,8 procent hoger. Het Nederlands-Britse bedrijf kondigde donderdag in de marge van zijn halfjaarresultaten aan dat het zijn theedivisie te koop zet. Dat zou tot 6 miljard euro kunnen opbrengen en stemt beleggers dus gelukkig. De winst van het bedrijf nam het voorbije halfjaar met 10 procent toe tegenover dezelfde periode vorig jaar.

De brede Europese beurs EuroStoxx50 wint 0,03 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20