Europese beurzen schieten hoger uit de startblokken

De Europese beurzen zijn de laatste beursdag van de week positief gestart. Ook de Bel20 schoot omhoog na het luiden van de openingsbel, mede dankzij Aedifica.

De Belgische sterindex deed er vrijdagochtend 0,3 procent bij. Die stijging was onder meer te danken aan de sterke prestaties van Aedifca. Het aandeel van de zorgvastgoedspecialist steeg na een koopadvies van Berenberg. Het koersdoel bedraagt momenteel 119 euro.

Umicore was na het luiden van de openingsbel de hekkensluiter van de Bel20. Het aandeel verloor 0,4 procent.

Econocom deed er 0,2 procent bij. De leverancier van business-to-business digitale diensten koopt via een dochterbedrijf 13,3 miljoen eigen aandelen over van Walter Butler.

Orange in het rood

Minder goed nieuws was er voor Orange Belgium. Het aandeel verloor 3,3 procent. Het telecombedrijf stelde de beleggers teleur nadat het voorbeurs de kwartaal- en jaarresultaten had bekendgemaakt. Daaruit bleek dat de omzet onverwachts daalde.

De Eurostoxx50 is de beursdag 0,2 procent hoger gestart. BNP Paribas Fortis deed er 0,7 procent bij. De jaarresultaten van de bank waren lichtjes beter dan verwacht. De Franse grootbank ook liet weten dat het een minimumdividend uitkeert.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20