Beleggers stellen winst veilig na beursrally van maandag

De Europese beurzen staan dinsdagochtend op verlies, na de vanuit China ontstane rally op maandag. De Brusselse sterindex Bel20 verliest 0,6 procent.

In Brussel koerst Orange Belgium 0,5 procent lager, na de mededeling dat er een nieuwe CEO gevonden werd. Xavier Pichon volgt Michaël Trabbia op, die directeur technologie en innovatie wordt bij het Franse moederbedrijf. De 53-jarige Pichon was tot nu plaatsvervangend CEO bij de Orange-groep.

In Parijs verliest Sodexo 4,9 procent. De omzet van de Franse groep daalde met meer dan 30 procent in het recentste kwartaal, wat evenwel iets minder is dan de daling van 33 procent die het bedrijf zelf verwacht had. Door de verplichte sluitingen bleven veel bedrijfsrestaurants gesloten, met een serieuze terugloop van de omzet tot gevolg. Als gevolg van de schoolsluitingen kelderden de inkomsten uit die branche met 54 procent.

En in Zwitserland koerst Lonza net geen 1 procent hoger. De biotechspeler werkt met de Amerikaanse sectorgenoot Moderna aan een coronavaccin. Bedrijven die gelinkt zijn aan zo’n vaccin, kunnen altijd op veel enthousiasme rekenen onder beleggers. Sinds het begin van dit jaar is de waarde van het aandeel verdubbeld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20