Europese beurzen houden zich gedeisd na rally in Verenigde Staten

De Europese beurzen staan dinsdag op licht verlies. Enkel de beurs van Amsterdam mag een kleine winst optekenen. Het enthousiasme is merkelijk lager, in vergelijking met de rally op Wall Street.

Voor de opening maakte beurswaakhond FSMA dat de handel in het aandeel van het Luikse biotechbedrijf Asit Biotech opgeschort wordt, in afwachting van de publicatie van een persbericht. Eind vorige maand vroeg het bedrijf nog een verlenging van de bescherming tegen zijn schuldeisers. De problemen ontstonden in november vorig jaar, toen bleek dat zijn voornaamste middel tegen hooikoorts veel slechter werkte dan gedacht.

De sterindex Bel20 verliest 1 procent en duikt daarmee onder de 3.500 punten. Bij opening won chemieconcern Tessenderlo 1,2 procent. Hoofdaandeelhouder Luc Tack kocht onlangs 73.000 aandelen, goed voor een investering van 2 miljoen euro. Nog op de Brusselse beurs koerste de producent van digitale audiotechnologie Audiovalley meer dan 7 procent hoger, in een reactie op het contract dat afgesloten werd met de Canadese streamingdienst Stingray.

‘Positief momentum’

In Amsterdam verliest Basic-Fit ongeveer 1 procent. De fitnessketen geeft 5,3 miljoen nieuwe aandelen uit en haalt zo 133 miljoen euro op. Na de maandenlange sluiting van de clubs in verschillende landen wil Basic Fit zich financieel versterken. ‘We zien het positieve momentum terugkeren en staan te popelen om de draad weer op te pikken’, staat er in een persbericht.

In Duitsland doet Lufthansa er 2,5 procent bij. Dochtermaatschappij Austrian Airlines krijgt een steunpakket van 450 miljoen euro van de Oostenrijkse regering. Het gaat om 300 miljoen euro aan leningen waarvoor Oostenrijk zich 90 procent garant stelt. De overige 150 miljoen euro is een rechtstreekse financiële injectie van de overheid.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20