Europese beurzen hernemen winst

Alle Europese beurzen staan woensdagochtend op winst. De Brusselse sterindex Bel20 koerst 1 procent hoger.

Door de stijging schiet de index opnieuw boven 3.500 punten. Verder valt er verlies te melden voor ASIT Biotech. Dinsdag werd de handel in het aandeel nog opgeschort, in afwachting van een persbericht. Daaruit blijkt dat het biofarmabedrijf van de Luikse handelsrechtbank vier maanden uitstel krijgt om een reddingsplan uit te werken. De problemen ontstonden in november vorig jaar, toen bleek dat zijn voornaamste middel tegen hooikoorts veel slechter werkte dan gedacht. ASIT daalt 2,81 procent.

In Madrid verliest Inditex 3,4 procent. De Spaanse eigenaar van Zara heeft voor het eerst een kwartaalverlies te melden. Door de wereldwijde lockdowns boekte de modegroep in het eerste kwartaal 409 miljoen euro verlies. De omzet halveerde bijna, terwijl de onlineverkoop met de helft steeg. In april verdubbelde de onlineverkoop zelfs bijna. Het aandeel moet 3,4 procent prijsgeven.

En in Duitsland gaat Deutsche Bank 2 procent hoger. Het Amerikaanse persagentschap Bloomberg schrijft dat Ashok Aram, de CEO voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, na 25 jaar het bedrijf zou verlaten. Hij vertrekt om persoonlijke redenen: Aram wil meer tijd doorbrengen met zijn familie en heeft geen onmiddellijke plannen om nog een nieuwe job als bankier te zoeken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20