Europese beurzen gaan weer vooruit

De Europese aandelenmarkten openen woensdag in het groen. De Bel20 gaat er 0,6 procent op vooruit en staat daarmee wel onderaan het peloton.

Telecom steekt er woensdag met kop en schouders bovenuit in de Brusselse sterindex. Het Mechelse Telenet staat een half uur na de opening 5,3 procent hoger zonder duidelijke reden. Eerste achtervolger Proximus gaat 3,7 procent vooruit.

De verzekeraar Ageas vervolledigt de top 3 met een winst van 3,2 procent. Woensdag raakte bekend dat zijn vastgoeddochter AG Real Estate de grootste Antwerpse vastgoedtransactie ooit voor zijn rekening neemt. De farmagroep UCB, die geslaagde fase 2-resultaten voor zijn medicijn rozanolixizumab aankondigde, doet er 1 procent bij.

Vaccinproblemen

In Londen minder goed nieuws. De farmagigant AstraZeneca gaat 0,3 procent onderuit nadat het bedrijf zijn veelbelovende vaccintesten moest stopzetten door onverwachte bijwerkingen. Maar eigenlijk valt dat verlies nog mee. Het aandeel opende 2 procent lager en voorbeurs ging het zelfs 8 procent lager.

In Parijs gaat Airbus 2,8 procent in het rood. De vliegtuigbouwer leverde het voorbije halfjaar 43 procent minder vliegtuigen dan een jaar geleden. Uiteraard ligt de coronacrisis aan de basis daarvan. Telecomoperator Orange doet er 3 procent bij.

De brede Europese index EuroStoxx50 gaat 0,9 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20