Europese beurzen gaan laatste beursdag van de week met lichte winsten in

Alle Europese beurzen starten de laatste beursdag van de week met een lichte winst. De Bel20 deed er bij opening 0,5 procent bij.

In Brussel verliest Colruyt 1,5 procent, na een nieuw verkoopadvies van ABN Amro. ING doet er dan weer evenveel procent bij. De grootbank heeft namelijk een nieuwe topman: Steven van Rijswijk. Op dit moment is hij de eindverantwoordelijke voor risico-inschattingen in het bestuur van de Nederlandse bankgroep. Hij wordt dus de opvolger van Ralph Hamers, die naar de Zwitserse bank UBS verkast.

Het Luikse farmabedrijf Mithra koerst 6 procent lager, na een nieuwe kapitaalronde. Het bedrijf haalt tot 65 miljoen euro op om de nieuwe anticonceptiepil Estelle te commercialiseren en de ontwikkeling van Donesta – een middel tegen opvliegers tijdens de menopauze – te financieren.

Bouw

In Amsterdam gaat bouwconcern Heijmans 3,6 procent hoger, in een reactie op het nieuws dat het 226 nieuwe woningen in Rotterdam mag bouwen. Het project heeft een waarde van zo’n 70 miljoen euro, de werken beginnen ten laatste in het begin van 2022.

En in Duitsland gaat BASF onderuit. De chemiereus heeft een nieuwe bestuursvoorzitter, Kurt Bock, aangesteld. De opvolger van Jürgen Hambrecht was CEO tussen 2011 en 2018. De aanstelling was al bekend, maar er was een verplichte afkoelingsperiode vereist.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20