Europese beurzen duiken in het rood, na opflakkeringen van Covid-19

Na een voorzichtige start met groene cijfers duiken de Europese beurzen omstreeks 10.00 uur in het rood. De Brusselse sterindex Bel20 verliest 0,78 procent.

Proximus verliest 0,47 procent, na de bevestiging dat het bedrijf een deel van de aandelen in groothandelsdochter BICS gaat verkopen. Het telecombedrijf wil een belang van 49 procent in de onderneming behouden. Momenteel controleert Proximus 57,6 procent van BICS, de rest van de joint venture is in handen van Swisscom en het Zuid-Afrikaanse MTN.

Xior gaat 0,4 procent lager, ondanks de aankondiging dat de beheerder van studentenkoten een 90 meter hoge woontoren mag bouwen in Amsterdam. Er zullen daar niet alleen studenten wonen, maar ook andere ‘starters’, klinkt het. In Nederland, dat goed is voor meer dan de helft van de vastgoedportefeuille van Xior, heerst een schaarste aan studentenwoningen. Het project kost 61 miljoen euro.

Air France KLM onderuit

Op de beurs van Stockholm is Ericsson een uitblinker. De Zweedse fabrikant van telecommunicatie-infrastructuur zag zijn omzet in het tweede kwartaal stabiliseren, terwijl de winst zelfs steeg. ‘We zijn klaar om de beloften van 5G waar te maken, op basis van onze sterke 5G-portefeuille en een veerkrachtige balans’, klinkt het in een mededeling. Het aandeel winst net geen 10 procent.

In Parijs daalt Air France KLM 2,69 procent. In augustus verdubbelt de concurrerende prijsvechter easyJet het aantal bestemmingen vanaf Schiphol, in vergelijking met juli. Zo komen er meer vluchten naar Wenen, Venetië, Rome en Kopenhagen, weet de Nederlandse krant De Telegraaf.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20