Europese beurzen duiken in de rode cijfers

De Europese beurzen staan woensdag op verlies, gaande van 0,59 procent in Frankfurt tot 1,67 procent in Brussel.

Solvay voert een waardevermindering door van 1,5 miljard euro in zijn boeken. De Belgische chemiereus vindt dat sommige activa te hoog gewaardeerd staan in de eigen boekhouding en plakt er voortaan een lager bedrag op. Dat leidt tot kosten, die evenwel puur boekhoudkundig zijn en geen cashbetaling vereisen. Het aandeel zakt daarop 2,65 procent.

Ahold Delhaize verliest iets meer dan 1 procent. De supermarktgroep krijgt een nieuwe voorzitter. Het gaat om Peter Agnefjäll, die van 2013 tot 2017 voorzitter en CEO was van de Ikea-groep. De Zweed zetelt al sinds april vorig jaar in de raad van commissarissen van Ahold Delhaize.

Anticonceptie

De aanvraag van het Luikse farmabedrijf Mithra om anticonceptiepil Estelle in de Verenigde Staten op de markt te brengen, is aanvaard door de Amerikaanse Food and Drug Administration. De verwachting is dat de geneesmiddelenwaakhond zijn onderzoek begin 2021 klaar heeft. Mithra wint lichtjes.

In Frankrijk koerst SMCP, het moederbedrijf van modemerken Sandro en Claudie Pierlot, 6 procent hoger. De groep krijgt een lening van 140 miljoen euro, waarvan 90 procent gegarandeerd is door de Franse overheid. De activiteiten van het modebedrijf werden zwaar getroffen door de coronacrisis.

En ten slotte wint Europcar 7,9 procent, in een reactie op de berichten van het Amerikaanse persagentschap Bloomberg dat Volkswagen interesse heeft in de autoverhuurder. Zo zou een oude bekende terugkeren, want Volkswagen was eigenaar van Europcar tot de Duitse autobouwer de Franse groep verkocht aan investeringsmaatschappij Eurazeo. Door de coronacrisis is de waarde van het aandeel wel sterk gedaald.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20