Europese beurzen bekomen van zware verliesdag

De Europese beurzen houden het vrijdag bij een pas op de plaats of lichte winsten, na de zware verliesdag van donderdag. De Bel20 koerst 0,6 procent hoger.

De waarschuwing van de Amerikaanse centrale bank Fed dat de Amerikaanse economie niet zou herstellen voor 2022 en een toenemende vrees voor een tweede lockdown joegen de beleggers donderdag de stuipen op het lijf. Zowel op de Europese als de Amerikaanse beurzen waren er bloedrode taferelen te zien: de Bel20 kelderde met 5 procent.

In Brussel zakt Proximus licht, na het nieuws over een commerciële samenwerking met Belfius. De bedrijven komen vanaf volgend jaar met ‘een exclusief en digitaal geïntegreerd aanbod voor elkaars klanten op de markt’. Proximus-klanten krijgen toegang tot een’ exclusief bankaanbod’ van Belfius. Omgekeerd zullen klanten via de Belfius-verkoopkanalen een specifiek Proximus-aanbod krijgen.

In Amsterdam doet DSM er 2 procent bij. Het chemiebedrijf neemt Erber Group over, voor een bedrag van 980 miljoen euro. De Oostenrijkse concurrent focust zich op natuurlijke voedingssupplementen en is ook thuis in de sector van dierenvoeding. Vooral dat laatste maakt de overname interessant voor DSM. Het is de bedoeling om nog dit jaar de transactie af te ronden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20