Europese beleggers drukken de pauzeknop in, ook Bel20 verliest

Alle Europese beurzen laten dinsdag verliezen optekenen, gaande van 0,83 procent in Londen tot 2,18 procent in Parijs. De Bel20 gaat 1,2 procent onderuit.

Zowat alle aandelen van de Brusselse sterindex verliezen. Op de bredere beurs wint Celyad Oncology wel 5 procent. Het Waalse biotechnologiebedrijf krijgt groen licht van de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA voor tests met zijn CAR-T stamceltherapie. De eerste klinische testen om bloedkanker te behandelen, moeten eind dit jaar van start gaan.

In Amsterdam gaat optiekketen GrandVision 1,1 procent lager. Volgens de Britse zakenkrant Financial Times eist de Europese Unie dat brillengigant EssilorLuxottica alle winkels in Italië en Nederland of Frankrijk verkoopt. Anders mag de geplande overname van GrandVision, voor 7,2 miljard euro, niet doorgaan. EssilorLuxottica (met merken als Ray-Ban) is de grootste aanbieder van brillen ter wereld, GrandVision (eigenaar van winkelketen Pearle) is dan weer de grootste Europese optiekketen.

En in Frankfurt klimt HelloFresh 2,55 procent. De maaltijdpakkettenbezorger heeft dankzij de coronacrisis een sterk tweede kwartaal achter de rug. Door de lockdowns en het feit dat mensen niet meer naar de supermarkt wilden, zag het Duitse bedrijf zijn omzet oplopen tot zeker 965 miljoen euro. Vergeleken met een jaar eerder steeg de bedrijfswinst van zo’n 18 miljoen euro tot een bedrag tussen de 145 en 155 miljoen euro. HelloFresh denkt zelfs de omzet tussen de 55 en 70 procent te kunnen laten groeien.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20