Euforie op de Europese beurzen al volledig voorbij

De opmerkelijke hausse op de Europese beurzen na het goede vaccinnieuws is na één dag al voorbij. De belangrijkste indexen wijken niet ver af van een status quo.

De Bel20 tekent na het sluiten van de beurzen een bescheiden winst op van 0,29 procent. Ageas en Telenet waren de grootste winnaar in de korf van de 20 belangrijkste aandelen in ons land. Die aandelen stegen met respectievelijk 2,59 en 2,57 procent. AB InBev was dinsdag de grootste verliezer met een daling van 1,33 procent.

Voor het farmabedrijf UCB kwam er goed nieuws uit de Verenigde Staten. De Amerikaanse geneesmiddelendienst FDA heeft Viimpat, een middel dat kan gebruikt worden als hulptherapie voor de behandeling van zware epileptische aanvallen, goedgekeurd. Ondanks het positieve nieuws daalde het aandeel dinsdag met 0,39 procent.

De groenten- en fruitreus Greenyard sloot de beursdag af met een winst van 4,75 procent. Het bedrijf is erin geslaagd om zijn schuldenlast de voorbije zes maanden af te bouwen. Greenyard kon onder meer profiteren van de toenemende vraag naar huisbereide maaltijden.

Stijgers in Nederland

De CAC40 kon met een winst van 0,21 procent net het hoofd boven water houden. De AEX verloor 0,12 procent.

ABN Amro is er dinsdag in geslaagd om het verlies bij de opening volledig weg te werken. Het aandeel ging bij de sluiting van de beurzen 3,45 procent hoger. Dinsdagochtend liet de bank weten dat CFO Clifford Abrahams beslist heeft om eind februari ABN Amro te verlaten.

Nog in Nederland steeg het aandeel van het technologiebedrijf TKH met 3,40 procent na een verhoging van de winstverwachtingen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20