Groene waterstof: EU in zee met Kazachstan voor invoer van energiedrager

De Europese Unie gaat samenwerken met de Centraal-Aziatische natie Kazachstan om haar klimaatdoelstellingen te halen. Dat “strategische partnerschap” behelst voor Europa het importeren van onder meer groene waterstof en grondstoffen uit Astana.

Waarom is dit belangrijk?

In haar in mei gepresenteerde REPowerEU-plan stelt de Europese Commissie zich ten doel tegen 2030 tien miljoen ton groene waterstof in Europa te produceren, en dezelfde hoeveelheid van de energiedrager in te voeren.

Het nieuws: Maandag, tijdens de COP27-conferentie in Egypte, heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen een memorandum van overeenstemming ondertekend met de premier van Kazachstan, Alikhan Smailov. Dat meldt de EU-nieuwssite Euractiv. Voorgenomen wordt om nauwer te gaan samenwerken op vlak van de energieomslag.

  • De samenwerkingsovereenkomst, door de partijen een “strategisch partnerschap” genoemd, moet een “economische en industriële integratie” tussen de twee mogendheden be
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.