Winter is gearriveerd, maar bij de EU bakkeleien ze nog steeds over de hoogte van het gasprijsplafond: “Houden de champagne nog even in de koelkast”

Sinds enkele maanden debatteren de EU-lidstaten over de invoering van een prijsplafond voor gas. Na de meest recente vergadering, dinsdag, stonden de Europese ministers van Energie opnieuw met lege handen.

Waarom is dit belangrijk?

Tussen de voorstanders van een relatief laag plafond en degenen die helemaal geen prijslimiet willen, zijn de EU-lidstaten er nog steeds niet in geslaagd een middenweg te vinden. Vergaderingen volgen elkaar op: we krijgen te horen dat er geen akkoord is, maar dat het binnenkort wel zover zal zijn. Ondertussen is de winter daar.

In het nieuws: onderhandelingen mislukken opnieuw.

  • De ministers van Energie van de EU-lidstaten zijn dinsdag bijeengekomen en zijn nog steeds niet tot een akkoord gekomen over de gasprijzen.
  • Er is echter enige vooruitgang geboekt, zo blijkt uit verslagen. Volgende week zou misschien eindelijk een akkoord kunnen worden bereikt.

De details: "meer dan 90 procent” van de wettekst is al af.

  • Volgens sommige deelnemers heeft de bijeenkomst geleid tot een aantal afspraken.
    • Volgens
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer