Erdogan wil ‘Leger van Islam’ van 5 miljoen man tegen Israël

De Organization of Islamic Cooperation (OIC) moet een gezamenlijk leger van vijf miljoen soldaten mobiliseren om de strijd met Israël aan te gaan. Dat werd recent aangevoerd door de Turkse krant Yeni ?afak, die nauw aanleunt bij de AK Parti van de Turkse president Recep Tayyip Erdo?an.De organisatie omvat 57 islamitische landen. Het zogenaamde Army of Islam zou volgens de krant zowel op het gebied van troepensterkte, uitrusting als budgetten veel sterker staan dan het Israëlische leger. Het gemeenschappelijke islamitische leger zou zelfs bijna omvangrijker zijn dan de volledige bevolking van Israël.

Task Force

Uit het rapport, opgesteld door het Turkse militaire adviesbureau Sadat, zou moeten blijken dat het Army of Islam het grootste leger van de wereld op de been zou kunnen brengen. “De Organization of Islamic Cooperation telt in totaal een bevolking van meer dan 1,67 miljard inwoners,” wordt er aangevoerd.“Op dit ogenblik heeft het samenwerkingsverband al minstens 5,2 miljoen soldaten in actieve dienst. Deze legers hebben de beschikking over een gezamenlijk militair budget van 174,7 miljard dollar. Daarmee zou het islamitische leger bij een confrontatie met de Israëlische militaire macht een sterke superioriteit kunnen laten blijken.”Daarbij wordt opgemerkt dat Israël slechts op een bevolking van ruim 8 miljoen inwoners kan terugvallen. “Alleen al Istanboel heeft met 14 miljoen inwoners een grotere bevolking dan de volledige Israëlische staat, die bovendien door islamitische landen is ingesloten,” aldus de Turkse krant. “Het Israël leger heeft bovendien slechts 160.000 manschappen in actieve dienst en moet functioneren met een budget van ongeveer 15,6 miljard dollar.”In het rapport van Sadat wordt gesuggereerd dat de lidstaten van het islamitische samenwerkingsverband een Jerusalem Task Group zouden oprichten om te onderzoeken op welke manier een islamitische troepenmacht tegen Israël op de been zou kunnen worden gebracht.

Voorpost

Aangegeven wordt dat een militaire operatie tegen Israël zou moeten worden ingezet met een troepenmacht van 250.000 soldaten. Tevens zouden op korte termijn een aantal uitvalsbases moeten worden opgezet van waaruit over het land, langs de zee en door de lucht aanvallen op Israël zouden kunnen worden gelanceerd.Bij die operaties zouden vijfhonderd tanks en pantservoertuigen worden ingezet, naast een vloot van honderd gevechtsvliegtuigen en vijfhonderd helikopters. Ook zou beroep worden gedaan op vijftig oorlogsschepen en duikboten.Door zijn sterke militaire slagkracht zou Turkije daarbij volgens het rapport de belangrijkste uitvalsbasis voor de operaties moeten zijn. “Het Turkse leger is in sterkte de zevende troepenmacht van de wereld,” aldus Sadat. “Binnen de Navo staat het Turkse leger zelfs op de tweede plaats. Het land beschikt over ongeveer vierhonderd tanks en duizend gevechtsvliegtuigen. De Turkse marine heeft de jongste jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt en heeft nu een vloot met 194 schepen.”In het rapport wordt ook gewezen naar het nucleaire arsenaal van Pakistan. In een reactie op de publicatie gaf Hishammuddin Hussein, Maleisische minister van defensie, alvast te kennen dat de strijdkrachten van zijn land klaar zijn om hun plicht jegens Jeruzalem te vervullen.In het rapport wordt Israël beschreven als de voorpost van de nieuwe kruistocht en een dolk in het hart van de islam. Israël moet volgens Sadat ook als de ogen, oren en vuist van de christelijke wereld worden bestempeld.

Meer