Er is nu een rechtstreekse vlucht tussen Europa en Australië

Voor het eerst in de geschiedenis zal een vliegtuig zaterdag de afstand tussen Australië en Europa overbruggen zonder daarbij een tussenstop te maken. 

Dan zal een Boeing 787 Dreamliner van de Australische vliegtuigmaatschappij Qantas in Perth opstijgen om een kleine 17 uur later te landen op London Heathrow. Het gaat om de eerste vlucht die de 14.500 kilometer afstand tussen beide steden zonder tussenlanding zal overbruggen.

Het vliegtuig zal amper 236 passagiers vervoeren, verdeeld over de drie verschillende categorieën: business, premium economy, en economy. Dreamliners hebben normaal plaats voor 242 tot 330 passagiers, maar in dit geval werd de passagiersruimte gereduceerd om meer brandstof aan boord te kunnen nemen.

Hoewel de vlucht ongetwijfeld een nieuw tijdperk van efficiëntere motoren en lichtere materialen inluidt, gaat het niet om ‘s werelds langste vlucht.

Die titel is voorbehouden aan een vlucht tussen de stad Auckland in Nieuw Zeeland en Doha in Qatar. De Boeing 777-200LR die deze vlucht verzorgt, doet daar 17 uur en 40 minuten over. 

Toch zal ook dat record niet lang meer standhouden. Singapore Airlines wil straks Singapore gaan verbinden met New York. Dat zal gebeuren met een Airbus A350-900ULR. De afstand tussen de stadstaat en de ‘Big Apple’ bedraagt 15.350 kilometer en de reis duurt 19 uur.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20