Directeur Internationaal Energieagentschap: “De energieprijzen kunnen deze winter opnieuw de hoogte inschieten”

Fatih Birol, de directeur van het Internationaal Energieagentschap (IEA), waarschuwt dat de energieprijzen komende winter opnieuw fors kunnen stijgen. “De regeringen kunnen daardoor gedwongen worden om opnieuw maatregelen te nemen”, klinkt het.

Waarom is dit belangrijk?

Door de energiecrisis in het najaar van 2022 hebben verschillende landen maatregelen genomen om energie te besparen of de energiefactuur voor hun burgers te drukken. Denk bijvoorbeeld aan de energiepremie in ons land.

In het nieuws: Door de oorlog in Oekraïne waren de energieprijzen de voorbije winter de hoogte ingeschoten. Birol sluit niet uit dat we in het najaar van 2023 opnieuw in zo'n situatie zullen terechtkomen.

  • "Als de Chinese economie snel herstelt en er een strenge winter komt, kunnen de gasprijzen stijgen, waardoor de consument onder druk komt te staan", zegt hij in een interview met de Britse nieuwssite BBC.
    • Sinds de start van het nieuwe jaar zijn de energieprijzen fors gedaald. Op de t
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer