Energiepremie nog niet gekregen? Je kan die vanaf vandaag aanvragen

Om gezinnen door de energiecrisis te loodsen, heeft de federale regering vorig jaar het basispakket elektriciteit en gas gelanceerd. De energiepremies werden automatisch toegekend, maar niet iedereen heeft die ontvangen. Vanaf vandaag kan je de tegemoetkoming zelf aanvragen.

Waarom is dit belangrijk?

Door de heropening van de economie en de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen vorig jaar de hoogte ingeschoten. De federale regering heeft daarom uiteenlopende maatregelen genomen om consumenten te helpen hun energiefacturen te betalen, waaronder een uitbreiding van het sociaal tarief en de introductie van het basispakket gas en elektriciteit.

In het nieuws: De federale regering had in een eerste fase de energiepremie toegekend voor de maanden november en december. Volgens de FOD Economie werden 4.700.000 premies inmiddels uitgekeerd.

  • Het gaat daarbij om 2.983.007 premies voor een elektriciteitscontract en 1.780.000 premies voor een gascontract.
  • In totaal werd er al een bedrag van 844.600.000 euro uitgekeerd.

Details: Toch heeft niet iedereen de energiepremies ontvangen.

  • In sommige gevallen konden de leveranciers
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer