En de grootste wijndrinkers ter wereld zijn…

Vijf microstaten bevolken de Wine List top 10 van landen waar het meeste wijn wordt geschonken per hoofd van de bevolking. Op kop staat Vaticaanstad. Dat mag niet verwonderen omdat de 836 mensen tellende populatie van de Heilige Stoel hoodfzakelijk uit volwassenen, hoogopgeleide mannen bestaat, die veelal wat ouder zijn en meestal in gezelschap eten, alle factoren die de wijnconsumptie aanmoedigen. Dat er ook wat miswijn wordt gedronken zit er ook voor iets tussen als zal het maar om een klein deel van de 62 liter gaan die er per hoofd van de bevolking wordt geconsumeerd. Verder wordt wijn in de enige supermarkt die Vaticaanstad telt veelal taksvrij verkocht.

Onder de grotere landen blijft Frankrijk nummer één, maar wel na dwergstaten als Vaticaanstad, Andorra, Luxemburg, en het eiland Norfolk.

Meer
Mijn Volglijst

GameStop duikt dieper in rode cijfers

08/12/2021 21:30

(ABM FN-Dow Jones) GameStop is het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken, ondanks een hogere omzet. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse retailer van computerspellen.

GameStop boekte het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 105,4 miljoen dollar, ofwel 1,39 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 18,8 miljoen dollar ofwel 0,29 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20