Elon Musk plant nieuwe, ingrijpende verandering voor X: geen like-, repost- en replyknoppen meer in de feed

Elon Musk heeft een opvallende wijziging aangekondigd voor X, voorheen bekend als Twitter. Hij wil de like-, repost- en replyknoppen volledig uit de feed verwijderen. Gebruikers zullen een tweet naar links of rechts moeten swipen om deze interacties te zien. Ondanks de unaniem negatieve reacties, blijft Musk bij zijn besluit.

Sinds Elon Musk Twitter in oktober 2022 overnam, heeft de app al grote veranderingen ondergaan. De naam werd veranderd naar X en ook het uiterlijk en de inhoud zijn grondig aangepakt. Nu staat er opnieuw een grote aanpassing op stapel.

Geen like-, repost- en replyknoppen meer in de feed

Musk wil de zogenoemde engagementknoppen op X uit de feed halen. Dit betreft de knoppen voor het liken, reposten en reageren op een tweet. Ook de tellers die het aantal likes, reposts en reacties aangeven, zullen verdwijnen. In de feed zullen enkel de posts zelf zichtbaar zijn. De enige teller die blijft, is die van het aantal weergaven, welke naar de rechterbovenhoek verhuist.

In een door Aaron Perris van MacRumors gedeelde video op X, is te zien hoe dit eruit zal zien. Het toont dat gebruikers naar links kunnen swipen om te liken en naar rechts om een menu te openen met opties om te reageren, reposten of quoten. Ondanks de golf van kritiek, staat Elon Musk volledig achter de verandering. Hij reageerde op een kritische opmerking over de video met: “Het is geweldig. Gewoon naar links swipen om te liken en naar rechts om te reageren.”

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.