Elon Musk hoort kassa weer rinkelen: SpaceX wordt op recordwaarde van 175 miljard dollar geschat

De waarde van SpaceX, het ruimtebedrijf van hoofdaandeelhouder Elon Musk, wordt geschat op 175 miljard dollar. Dat ligt hoger dan de geschatte waarde deze zomer. SpaceX maakt zich op voor een zogeheten tender offer, waarbij bestaande aandeelhouders hun belang kunnen verzilveren.

Waarom is dit belangrijk?

SpaceX droomt al langer van een beursgang. Een tender offer kan beschouwd worden als een voorbode hiervan. De gehanteerde prijs bij die transacties is een indicatie voor de mogelijke beurswaarde later.

In het nieuws: SpaceX heeft een geschatte bedrijfswaarde van 175 miljard dollar, zo'n 162 miljard euro, zo bevestigen insiders aan de persbureaus Reuters en Bloomberg.

  • De geschatte bedrijfswaarde komt daarmee hoger te liggen dan een eerdere schatting deze zomer van 150 miljard dollar, weet Bloomberg. Het gaat snel omhoog. In januari werd het bedrijf nog gewaardeerd op 137 miljard dollar.
  • De jongste schatting zorgt ervoor dat het bedrijf in ruimtetechnologie zich nestelt in het lijstj
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer