Elon Musk: “De Fed moet de rente verlagen om een recessie te vermijden”

Volgens Elon Musk, CEO van Twitter en Tesla, moet er snel een einde komen aan het verstrakkende geldbeleid van de Federal Reserve. De miljardair vreest dat de Verenigde Staten op een recessie afstevenen als de monetaire instelling dezelfde koers blijft varen.

Waarom is dit belangrijk?

De Federal Reserve is dit jaar begonnen met de rente te verhogen. Die doet dat om de hoge inflatie in de Verenigde Staten naar beneden te krijgen. Jerome Powell, voorzitter van de Fed, heeft al meermaals aangegeven dat het huidige rentebeleid funeste gevolgen kan hebben voor de economische groei, maar volgens hem is dat noodzakelijk om de geldontwaarding te temperen. De Amerikaanse centrale bank streeft naar een inflatie van gemiddeld 2 procent. In oktober lag die bijna vier keer hoger.

In het nieuws: Musk haalt op Twitter uit naar het beleid van de Federal Reserve.

https://twitter.com/elonmusk/status/1597878869910253569
  • In de tweet geeft de miljardair aan zich zorgen te maken over de economische groei in zijn land als de Federal Reserve niet snel het geweer van schouder verandert. "De kans op een recessie vergroot zienderogen", schrijft hij op Twitter.
  • Sven Henrich, oprichter van de analysesite NorthmanTrader, merkt in een reactie op die tweet op dat de centr
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.