Elon Musk belooft rematch Cybertruck versus Ford F-150 na controverse

Ford beweerde dat de wedstrijd ‘appelen tegen peren’ was.

Een paar dagen nadat Elon Musk de nieuwe Cybertruck van Tesla onthulde, postte hij een video van de de truck die een wedstrijdje touwtrekt tegen een Ford F-150. In het filmpje is de Ford geen partij voor het futuristisch speeltje van Musk, dat zijn tegenstander moeiteloos voortsleept over de baan. Het internet oordeelde echter dat het geen faire competitie was. Techondernemer Musk heeft ondertussen toegezegd voor een rematch.

Verschillende internauten somden redenen op waarom het geen eerlijke wedstrijd was. De F-150 lijkt enkel achterwielaandrijving te hebben, terwijl de Cybertruck een zogenaamde ‘all-wheel drive’ (AWD) is. In tegenstelling tot een normale aandrijving of een 4×4 kan een AWD-voertuig weerstand detecteren op alle vier de wielen en niet slechts op de assen. 

De Ford is duidelijk niet de zwaarste versie van de F-150, waarschijnlijk gaat het om een 2.7 liter EcoBoost V6-motor. In elk geval is hij veel lichter dan de massieve Cybertruck. Het lijkt zelfs alsof de Tesla een voorsprong krijgt.

Musk is er alvast in geslaagd om veel buzz te creeëren rond de nieuwe Tesla. Woensdag was de touwtrekmatch het onderwerp van verhitte discussies op Twitter. Zelfs de bekende astrofysicus Neil Degrasse Tyson moeide zich. Hij wees erop dat elektrische voertuigen erom bekend staan dat ze zeer zwaar zijn boven de assen, wat de Cybertruck meer tractie en trekkracht geeft.

Na alle commotie kon Ford de vernedering niet over zich heen laten gaan. Sundeep Madra, vicevoorzitter van het investeringsvehikel Ford X, daagde Musk uit voor een strijd met gelijke wapens. Welke Ford de autobouwer in strijd zal gooien is nog niet bekend. Elon Musk kan vragen om tegen de elektrische F-150 te touwtrekken, dat is waarschijnlijk de meest eerlijke partij.

De excentrieke miljardair is trouwens nu al de winnaar van dit spelletje. Zijn nieuw product is hét gespreksonderwerp van de dag, wat ongetwijfeld de reden is dat hij de controverse creëerde. In 2022 zal de Cybertruck van de fabrieksbanden rollen, volgens Musk zelf zijn er al meer dan 200.000 bestellingen binnen.

Intussen heeft hij laten weten dat hij tegen volgende week een rematchvideo zal posten. Internethelden wereldwijd zitten op het puntje van hun stoel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20