“Elk bedrijf dat niet als basislijn duurzaamheid hanteert, gaat daar op een of andere manier een prijs voor betalen”

Zo goed als alle sectoren in de maatschappij staan voor een groene transitie. Ook de bankensector heeft met de overgang naar een groene manier van werken er een fikse uitdaging bij. Zo verduidelijkte Yves Van Laecke, Chief Commercial Officer van de private bank Nagelmackers, aan Business AM.


Beluister hier het volledige interview met Yves Van Laecke, CCO van Nagelmackers.


“We zien dat de hele sector zich aan het ontwikkelen is richting een meer duurzaam beleggingsaanbod. We merken dat elk bedrijf dat niet als basislijn duurzaamheid hanteert, dat dat daar op een of andere manier een prijs voor gaat betalen. Als we alleen al naar de beursgenoteerde bedrijven kijken dan zie je dat in alle sectoren, als je geen duurzaam beleid hebt, geen duurzaam businessmodel, dan word je door alle stakeholders afgestraft”, zo vertelde Van Laecke.

“Vijf jaar geleden leekt het misschien meer een leuke hype, maar nu is het een kwestie van ‘je moet mee of of je gaat uit de markt’, en dat ben ik persoonlijk echt heel genegen. De kentering is in mijn ogen echt ingezet”, verduidelijkte de CCO van Nagelmackers.

Meer