Een nieuwkomer in de zeer beperkte kring van trappisten

De twee trappisten van de abdij van Westmalle verwelkomen een zusje.

Terwijl de Wall Street Journal zich zorgen maakt over het tekort aan roeping en dus aan mankracht bij elf trappistenmonniken – wat geleid heeft tot de uitsluiting van de Achelse trappist uit de officiële trappistenclub – gebeuren er nieuwe ontwikkelingen in de Belgische brouwerijen. Rochefort Triple Extra werd een paar maanden geleden gelanceerd en de nu zo geliefde Chimay Dorée werd in 2013 op de markt gebracht.

De twee kloosterbrouwerijen krijgen nu gezelschap van de abdij van Westmalle, dat Westmalle Extra lanceert. Wat maakt Wesmalle Extra zo speciaal? Slechts 4,8% alcohol, precies hetzelfde alcoholpercentage als Chimay Dorée. Een positionering in de markt? Iedereen kent het ongelooflijke en benijde succes van Orval en zijn 6,2%.

Net als zijn andere zusterbieren zal de Westmalle Extra een bier van smaak zijn, aldus de abdij. De gist die in de Extra wordt gebruikt is dezelfde als in de Tripel of de Dubbel. Het grote verschil is dat er geen suiker wordt toegevoegd, wat leidt tot een hoger alcoholgehalte. De Extra zal ongetwijfeld verfrissender zijn.

Met mate consumeren, spreekt voor zich. (am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20