Een kind krijgen in Amerika: onbetaalbaar?

Voor de geboorte van haar derde kind deed Kate Middleton, echtgenote van de Britse Prins William, beroep op de diensten van Lindo Wing, een exclusieve afdeling in de kraaminrichting van het St. Mary’s Hospital in Londen. Lindo Wing wordt vaak door de elite vaak bij bevallingen ingeschakeld en rekent dan ook een aanzienlijk tarief aan voor zijn diensten.

Opmerkelijk is echter dat in de Verenigde Staten een gemiddelde bevalling meer blijkt te kosten dan de prijzen die in Londen aan exclusieve klanten worden aangerekend. Ondanks die meerkost blijken echter toch geen betere resultaten gemeld te kunnen worden.

Uit berekeningen van het magazine The Economist is gebleken dat Lindo Wing drie jaar geleden dagtarief van 8.900 dollar – waarin de kosten van de bevalling en de huur van een luxekamer voor vierentwintig uur zijn begrepen – aanrekende. 


© The Economist

Uit een onderzoek van de International Federation of Health Plans datzelfde jaar bleek echter dat in de Verenigde Staten voor een bevalling gemiddeld bedrag van 10.808 dollar wordt aangerekend.

Een gemiddelde Amerikaanse vrouw moet voor een bevalling dan ook 21 procent meer betalen dan Kate Middleton. De Amerikaanse tarieven kunnen zelfs oplopen tot 18.383 dollar en voor de meest goedkope opties moet nog altijd op een kost van meer dan 8.000 dollar worden gerekend.

Verzekering

Wanneer bij dat bedrag ook de zorgen voor en na de geboorte van het kind worden toegevoegd, moet er bij een Amerikaanse bevalling rekening worden gehouden met een uitgave van ongeveer 30.000 dollar.

“Weliswaar wordt een groot gedeelte van die kosten door verzekeringen gedekt, maar toch moeten Amerikaanse ouders bij de geboorte van een kind rekening houden met een persoonlijke kost van 3.000 dollar,” aldus nog The Economist. “In vele Europese landen worden de kosten van de bevalling daarentegen vaak volledig door verzekeringen vergoed.”

Er wordt bovendien opgemerkt dat die meerkost blijkbaar ook niet wordt gecompenseerd door superieure resultaten.

“In de Verenigde Staten moet bij geboortes op een groter overlijdensrisico rekening worden gehouden dan in de meeste andere rijke landen,” stippen de critici aan. “De mortaliteit bij bevallingen is de voorbije twee decennia in de Verenigde Staten zelfs opnieuw gestegen.” Vooral de Afro-Amerikaanse bevolkingsgroep en andere minderheden worden daarbij getroffen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20