Het 10-stappenplan voor al wie miljonair wil zijn op zijn dertigste

Toen hij 21 was, was salesexpert Grant Cardone blut, maar tegen zijn dertigste was hij miljonair. Hij deelt dit tienstappenplan, waarmee je volgens hem hetzelfde kan bereiken:

1. Follow the money

Enkel door te sparen word je geen miljonair tegen je dertigste. De eerste stap is daarom om nooit op te houden met manieren te zoeken (en te vinden) om je inkomen stapsgewijs te verhogen. Interesseer je voor geld en je zal verplicht worden je inkomen te controleren en kansen te zoeken.

2. Pronk minder en werk meer

Bouw een reputatie op voor jezelf als iemand die hard werkt en niet als iemand die pronkt met dure hebbedingetjes. 

3. Spaar om te beleggen

De enige reden om te sparen is om het daarna te beleggen, raadt Cardone aan. Zet je spaargeld op veilige beleggingsrekeningen die je nooit – zelfs niet in een noodgeval – aanraakt.

4. Vermijd schulden die je niet rijker maken

Schulden maken is enkel oké als je weet het je toekomstig inkomen zal verhogen. Rijke mensen gebruiken ze om hun investeringen te leveragen. Arme mensen om dingen te kopen die de rijken nog rijker maken.

5. Behandel geld als een jaloerse minnaar

Geld is zoals een jaloerse minnaar. Negeer het en het zal jou negeren of je verlaten voor iemand die er wel een prioriteit van maakt. Maak van je geld dus een prioriteit om een miljonair te worden (en te blijven).

6. Wees niet de slimste of de gelukkigste, maar de hardste werker

Geld slaapt niet en neemt geen vakanties. Hoe minder je dat zelf doet, hoe meer je verdient.

7. Besef dat arm zijn niét oké is

Elimineer elke gedachte die je influistert dat het niet erg is om arm te zijn. Denk aan deze wijze woorden van Bill Gates: “Het is je schuld niet als je arm wordt geboren, maar wel als je arm sterft.

8. Vind een rijke mentor

De meesten onder ons worden niet rijk geboren en begeven zich nooit buiten de ideeënwereld van hun inkomensgroep. Bestudeer miljonairs en doe wat zij doen. Zoek een persoonlijke mentor – de meeste rijken zijn verrassend gul met hun kennis.

9. Laat je geld voor jou werken

Beleggen is de Heilige Graal. Op de lange termijn zullen je investeringen je veel meer opleveren dan je werk, al moet je natuurlijk wel eerst genoeg geld bijeen werken en sparen om lucratieve beleggingen te kunnen maken.

10. Ga niet voor een miljoen, maar voor tien miljoen

De grootste financiële fout die je kan maken is te klein denken. Er is geen tekort aan geld in deze wereld. Enkel aan mensen die niet groot genoeg denken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20