President Europese Investeringsbank geeft Duitsland veeg uit de pan voor naïeve houding tegenover China

Duits bondskanselier Olaf Scholz ligt onder vuur sinds hij toestond dat China een deel van de haven van Hamburg in handen kreeg, en daarna doodleuk een blitzbezoek aan Beijing bracht. Over de positieve houding van Duitsland tegenover het CCP-regime is de president van de Europese Investeringsbank (EIB), Werner Hoyer, hoegenaamd niet te spreken.

Waarom is dit belangrijk?

De energiecrisis in Europa die volgde op het uitbreken van de oorlog in Oekraïne toonde aan hoe naïef sommige landen - onder aanvoering van Duitsland - waren geweest door zich afhankelijk te maken van een land als Rusland. Toch lijkt Olaf Scholz dezelfde fouten te maken met China.

In het nieuws: EIB-president neemt Duitsland onder vuur

  • In een toespraak tijdens een evenement van de Konrad Adenauer Stiftung-denktank, hekelde Werner Hoyer de relatie van Duitsland met China, zo meldt Politico.
  • De wijze waarop de grootste economie van Europa zichzelf in een afhankelijkheidspositie van China aan het manoeuvreren is, doet denken aan de Duitse energieband met Rusland, de oorzaak van de Europese energiecrisis.

Merkel, lithium, liberale democratie

De citaten: Ho

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.