Drie essentiële onderdelen bij het starten van je eigen business

Geschreven met input van TransIP.

Er komt veel kijken bij het opzetten van een eigen onderneming. We kunnen niet alles in dit artikel behandelen en lichten er daarom drie essentiële onderdelen uit, namelijk een bedrijfsplan maken, de financiering regelen en de online promotie van je bedrijf.

Een bedrijfsplan maken

Tussen een goed idee en een operationeel bedrijf zit onder meer het maken van een bedrijfsplan. In dit plan schrijf je niet alleen wat je wilt doen, maar ook hoe. Je dient een goed geordend en compleet plan te maken. We zullen later op de financiering en online promotie van je bedrijf terugkomen, maar die aspecten zijn in feite onderdeel van een bedrijfsplan. Welke producten en/of diensten ga je aanbieden? Wat is de vraag daarnaar en waarop baseer je dat? Wat is het kostenplaatje en wat zijn daarbij je aannames? Welke omzet verwacht je te maken? Welke onzekerheden spelen een rol? Het zijn allemaal vragen die in een bedrijfsplan dienen te worden beantwoord.

De financiering regelen

Doorgaans zijn er behoorlijke kosten verbonden aan het opzetten van een bedrijf. Bovendien kan het enige tijd duren voordat je inkomsten hebt. Meestal zal er daarom naar financiering moeten worden gezocht. Wellicht kan je geld lenen van familie en/of vrienden. Als je bij een commerciële kredietverleners een kans wilt maken, dan zul je daarvoor het genoemde bedrijfsplan nodig hebben. Je kunt denken aan een zakelijke lening, wat een bedrag ineens is, of een lopend krediet, waarbij je geld naar behoefte opneemt. Het zal van je plan afhangen, wat voor jou het beste past. In plaats van zelf investeren in bedrijfsmiddelen kan je leasing overwegen.

Online promotie van je bedrijf

Onafhankelijk van wat voor soort bedrijf je hebt, mag online promotie eigenlijk niet ontbreken. Met gebruik van een zoekmachine zoeken mensen online naar informatie op het internet. Men heeft een loodgieter niet iedere dag nodig en als dan de afvoer een keer verstopt zit, dan zoekt men op het internet naar bedrijven die ze daarbij kunnen helpen. Dus dien je ervoor te zorgen dat je online kan worden gevonden. Daarvoor dient een eigen website. Het maken van een website is niet moeilijk meer. WordPress is software die daarvoor veel wordt gebruikt. Met de diverse templates en eigen foto’s kan je je website een eigen gezicht geven. Als je een webwinkel wilt beginnen, dan kan WordPress worden gekoppeld worden met andere softwarepakketten, die er speciaal zijn voor webwinkels. Er zijn bedrijven die WordPress hosting aanbieden. Met WordPress hosting kan je snel online zijn en WordPress houdt er rekening mee hoe zoekmachines werken, ten einde gevonden te worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20