Donald Trump wil dat zijn supporters een “Trump-kaart” op zak hebben

Trump brengt een officiële lidkaart uit voor zijn meest loyale volgers. Het kamp van de voormalige Amerikaanse president stuurde woensdag een mail uit waarin supporters hun favoriete ontwerp konden kiezen.

Waarom is dit belangrijk?

Donald Trump doet er alles aan om de aandacht van de media vast te houden. Elke week slaagt de controversiële vastgoedmagnaat erin om een kop in de kranten te versieren dankzij een reeks boeken over zijn presidentschap die nu langzaam verschijnen. Trump blijft ook de emoties van zijn fanbase meesterlijk bespelen en hint zelfs dat hij in 2024 opnieuw in het Witte Huis wil zitten.

Wie fan is van Donald Trump zal dat binnenkort openbaar kunnen tonen met een officiële lidkaart van de voormalige president. Het team van Trump verstuurde woensdag enkele mails naar supporters waar de bombastische rood- en goudkleurige kaarten (zie foto) worden voorgesteld.

De kaarten lijken op kredietkaarten die voorzien zijn van Trumps handtekening. “Deze kaart zal meegedragen worden door patriotten in het hele land. Ze zullen een symbool zijn van jouw toegewijde steun voor onze beweging om Amerika te redden, en ik leg mijn volledige vertrouwen bij jullie”, schrijft Trump in één van de mails.

“Enkel voor de sterkste supporters”

Het team van Trump stuurde later een volgende mail. “We staan klaar om de officiële Trump-kaarten te lanceren. Die zijn voorbehouden voor de sterkste supporters van president Trump”, stond daar in te lezen.

Volgens de ontwerpers van de kaarten was Trump zo onder de indruk van de “schoonheid” van de vier voorgestelde ontwerpen dat hij besloot dat “het Amerikaanse volk” maar moest kiezen welke kaart het meest geschikt is.

Wat de voordelen van zo’n Trump-kaart precies zijn, is voorlopig onduidelijk. Wie klikt op de opiniepeiling naar het beste kaartontwerp, wordt doorverwezen naar een geldinzamelingsactie van de president.

Trump weet nog steeds niet dat hij verloren heeft

De Trump-kaarten lijken de volgende bizarre manier van de voormalige president om geld op te halen voor een mogelijke tweede verkiezingscampagne. Op 26 juli werd er ook aangekondigd dat het Trump-team gesigneerde foto’s van de man zou verkopen voor 45 dollar per stuk.

Volgens Michael Wolff, de auteur van drie boeken over Trump, weet Donald nog steeds niet dat hij de verkiezingen van vorig jaar tegen Joe Biden verloren heeft.

“Ofwel heeft hij zichzelf nog niet kunnen overtuigen dat dit het geval is, ofwel is hij zo gericht op wat hij wil horen, dat hij er zeker van is dat zijn overwinning gestolen is”, zei Wolff tegen Insider. Het is nog niet duidelijk of Trump in 2024 wel degelijk opnieuw in de presidentsrace zal stappen.

Lees ook:

Meer
Lees meer...
Markten