Doek valt voor Belgische elektrische driewieler ECAR

Het doek lijkt te vallen voor de ECAR 333, een Belgische elektrische driewieler waarvan er een prototype was voorgesteld tijdens het Brussels autosalon van 2015. ECAR Belgian Green Vehicle, het bedrijf achter het voertuig, is door de ondernemingsrechtbank van Luik failliet verklaard, zo laat bedenker Xavier Van der Stappen maandag weten.

Het faillissement is volgens Van der Stappen het gevolg van “een reeks economische en financiële factoren”. De doodsteek kwam er volgens hem door het faillissement van Carwall in Sombreffe (Namen) in 2019. Dat bedrijf, dat onderdak gaf aan de ECAR, was in moeilijkheden gekomen na de sluiting van Caterpillar in Gosselies, een van zijn grootste klanten. ECAR was ook al een jaar op zoek naar investeerders, maar zonder resultaat. De curator gaat nog op zoek naar een overnemer. Volgens Van der Stappen moet er nog zowat 600.000 euro geïnvesteerd worden om het concept te finaliseren en het voertuig gehomologeerd te krijgen.

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20