Doe je niet mee aan het machtsspel op kantoor? Verkeerd bezig!

[PICTURE|sitelpic]Het boek Power‘ van Jeffrey Pfeffer bevat tal van uiterst nuttige tips om je carrière vooruit te helpen, waarvan de auteur er enkele besprak tijdens zijn interview met Eric Barker.

  1. Kom er achter wat je baas wil (dit is vaak niet hetzelfde als waarop je officieel wordt geëvalueerd).

  2. Zorg ervoor dat je prestaties en je verwezenlijkingen zichtbaar genoeg zijn voor de mensen in de hogere bedrijfsechelons.

  3. Bouw zinvolle relaties op met mensen in het hele bedrijf. Mensen zijn immers van groot belang voor zowel je privé- als je kantoorleven.

  • Pfeffer: “Hou je baas tevreden. Als je baas in de wolken is over je, zal alles goed gaan. Als hij niet tevreden is, zal je weldra problemen ondervinden, hoe hard je ook werkt.”?

  • Het beste boek over kantoorrelaties en carrière maken is volgens Pfeffer (uiteraard naast zijn eigen boek) ‘Influence’ van Robert Cialdini.

  • Veel mensen laten het machtsspel op kantoor geheel aan zich voorbij gaan omwille van ethische bezwaren. De realiteit van het kantoorleven draait nochtans rond macht en je verandert helemaal niets door er uit principe niet in mee te draaien. Meer zelfs, je beknot zo je eigen carrière en garandeert dat je nooit machtig genoeg zal worden om het systeem te veranderen.

Meer