Djokovic “blij en dankbaar” na oordeel Australische rechter, maar deelname Australian Open blijft onzeker

De Servische tennisser Novak Djokovic (34) heeft voor het eerst op Australische bodem getraind voor de Australian Open, nadat hij eerder op de dag een belangrijke slag won in de zaak rond zijn visum- en vaccinatiestatus.

Vorige week oordeelde Australië nog dat de tennisser meteen het land moest verlaten. De vrijstelling voor vaccinatie van Djokovic was volgens de autoriteiten onvoldoende om het land te betreden. De tennisvedette ging echter in beroep en haalde – tot verrassing van velen – zijn slag thuis. De rechter oordeelde maandag dat de grenscontrole in fout was.

Djokovic zat bijna een week lang vast in een hotel in Melbourne. Hij mocht na de uitspraak z’n hotelkamer verlaten, maar of hij zal kunnen deelnemen aan de Australian Open, dat op 17 januari van start gaat, blijft onduidelijk.

De Australische minister van immigratie Alex Hawke kan namelijk nog steeds beslissen dat Djokovic het land moet verlaten. Voorlopig heeft Hawke z’n beslissing nog niet bekendgemaakt. Z’n woordvoerder liet wel weten dat “de minister de zaak in beraad neemt en dat het proces voorlopig wordt verdergezet”.

Djokovic: “Dank voor de steun”

Ondertussen heeft Djokovic zelf voor de eerste keer gereageerd op de zaak, via Twitter.

“Ik ben blij en dankbaar dat de rechter de weigering van mijn visum heeft overroepen. Ondanks alles wat er gebeurd is, wil ik blijven en proberen om deel te nemen aan de Australian Open. Ik blijf me daarop focussen. Ik ben naar hier gevlogen om te spelen op een van de belangrijkste events die er zijn voor mijn geweldige fans. Op dit moment kan ik niet meer zeggen, maar bedankt om me te steunen en aan te moedigen om sterk te blijven.”

Djokovic kon vandaag voor de eerste keer trainen op Australische grond. Op de foto die hij deelde bij z’n tweet is hij te zien in het stadion waar de Australian Open gespeeld wordt, geflankeerd door z’n coaches.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20