“Djokovic laat zich binnenkort vaccineren tegen coronavirus”, zegt de auteur van zijn biografie

Novak Djokovic lijkt een bocht van 180 graden te hebben gemaakt als het gaat over zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Volgens Daniel Müksch, de auteur van de biografie van de Servische nummer één, gaat de toptennisser zich een van de komende dagen eindelijk laten inenten. Het kamp van Djokovic wil voorlopig niet reageren op die berichten, maar zou binnenkort met een uitleg komen over de gebeurtenissen van de voorbije periode.

Nog voor er één bal geslagen was, haalde de Australian Open begin dit jaar meermaals het voorpaginanieuws. Het eerste grandslamtoernooi van het jaar verplichtte het coronavaccin namelijk voor alle deelnemers. Dat betekende een probleem voor titelverdediger Novak Djokovic, die zich tot nu weigerde te laten vaccineren. Na een lange juridische strijd en veel discussies over hoe waarheidsgetrouw de Serviër zijn visumaanvraag had ingevuld, werd Djokovic uiteindelijk nog voor de start van het toernooi het land uitgezet.

21ste grandslamzege

Daardoor kreeg de nummer 1 van de ATP-ranking niet de kans om zijn titel op de Australian Open te verlengen. Hij won het toernooi in het verleden al negen keer en was ook nu topfavoriet. Bij winst zou Novak Djokovic met 21 grandslamzeges alleen recordhouder worden. Begin dit jaar hadden hijzelf en zijn grote concurrenten Roger Federer en Rafael Nadal elk 20 grandslams op hun naam staan.

De Serviër kon in Melbourne niet alleen zelf geen gooi doen naar de titel, hij moest lijdzaam toezien hoe een herboren Nadal verrassend die felbegeerde 21ste grandslamtitel pakte. Kort na die finale lieten ook de andere grandslamtoernooien weten waarschijnlijk vaccinatie te zullen verplichten voor alle spelers. En dus dook al snel de vraag op of Djokovic écht zijn afspraak met de geschiedenisboeken zou laten schieten, door zijn afkeer tegen het coronavaccin.

Als we Daniel Müksch – auteur van de biografie Novak Djokovic: A Lifetime At War – mogen geloven, heeft Djoko besloten dat ‘de beste tennisser ooit’ worden belangrijker is. “Van wat ik heb gehoord van de mensen om hem heen, denk ik dat hij zich gaat laten vaccineren”, zei die in het Oostenrijkse programma Heute op ServusTV.

Djokovic belooft met “zijn versie” te komen

Djokovic zelf was vandaag op bezoek bij de Servische president, maar wou daar niet reageren op de beweringen van Müksch. Wel liet hij weten binnen “zeven tot tien dagen” met “zijn versie” te komen van alles wat er in Australië is gebeurd rond zijn visumaanvraag en daaropvolgende deportatie uit het land.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.