Dit zijn de beste kredietkaarten van 2022

De financiële vergelijkingssite TopCompare gaat jaarlijks op zoek naar de beste kredietkaarteen van het moment. Dat is dit jaar niet anders. Deze keer heeft de site de beste kaarten geselecteerd voor de volgende groepen: student, alleenstaande ouder, young professional, familie en premium-gebruiker.

Kredietkaarten bestaan in alle maten en vormen. Volgens de vergelijkingstool van TopCompare worden er meer dan 75 verschillende kredietkaarten aangeboden in ons land. Daarom is het als consument niet altijd eenvoudig om een kredietkaart op maat te vinden. Dat is dan ook de reden waarom TopCompare ieder jaar op zoek gaat naar de beste kaarten van het moment.

Om de perfecte kaarten naar voren te schuiven, gebruikt de vergelijkingssite vijf uiteenlopende profielen: student, alleenstaande ouder, young professional, familie en premium-gebruiker. “Het is erg ambitieus om te geloven dat er een financieel product bestaat dat perfect geschikt is voor alle profielen. Afhankelijk van de levensfase waarin je jezelf bevindt, heb je onvermijdelijk verschillende behoeften en verwachtingen”, verduidelijkt Alison Roquet, Co-Managing Director van TopCompare.

Beste kredietkaart voor de student

Volgens TopCompare is de standaard kredietkaart van de neobank N26 de beste kaart voor de studenten. De vergelijkingssite schuift het tarief van de kaart naar voren als één van de grootste troeven. De standaardformule van N26 is volledig kosteloos, maar geeft de gebruiker wel toegang tot een aantal diensten en voordelen. Zo is het mogelijk om (digitaal) in elke valuta te betalen zonder extra kosten. “Dat is zeker een grote troef voor de reizende student, of een Erasmusstudent”, klinkt het. Voor geldafhalingen betaal je wel een bijdrage per transactie.

Als digitale bank is N26 op het lijf geschreven van studenten. Wie voor de standaardformule kiest, krijgt een virtuele kredietkaart van Mastercard, waarmee er wereldwijd kan betaald worden.

Beste kredietkaart voor de alleenstaande ouder

Dit jaar is TopCompare ook op zoek gegaan naar de beste kredietkaart voor de alleenstaande ouder. Daarbij kwam de Visa Classic van Carrefour Finance als winnaar uit de bus. “Een hypotheek aflossen, een autolening afbetalen, jezelf en je kinderen onderhouden, al deze dingen kunnen nog moeilijker worden wanneer je maar één salaris hebt in plaats van twee. Een kredietkaart met een flexibele kredietlijn biedt daarom een gemakkelijke oplossing wanneer dat nodig is”, aldus TopCompare.

Volgens de site onderscheidt de kaart van Carrefour zich van veel andere producten doordat er geen jaarlijkse bijdrage moet betaald worden. Daarnaast moet je geen interesten betalen op de aankopen met de Visa Classic in een winkel van Carrefour vanaf 75 euro.

Beste kredietkaart voor de young professional

De Visa Gold van Keytrade Bank is dan weer op het lijf geschreven van de young professional. Die kaart zou volgens TopCompare perfect zijn voor dat profiel omdat een young professional bij de start van zijn carrière op zijn uitgaven moet letten. Het feit dat je de Visa Gold kan gebruiken zonder een jaarlijkse bijdrage te betalen, is volgens TopCompare één van de grootste troeven van de kaart. De kaart is gratis gedurende het eerste jaar en de gratis periode wordt elk jaar verlengd indien de consument in het voorafgaande jaar minstens 12 transacties heeft verricht.

Ook niet onbelangrijk: je krijgt krijgt toegang tot een resem verzekeringen, zoals een aankoop- en een reisverzekering.

Beste kredietkaart voor een familie

Voor deze categorie is TopCompare op zoek gegaan naar een kredietkaart die perfect tegemoetkomt aan de noden van een gezin. “We denken daarbij onder meer aan een kredietkaart die gepaard gaat met een resem verzekeringen, zodat een gezin niet veel aanvullende verzekeringen hoeft af te sluiten”, luidt de redenering.

De vergelijkingssite oordeelt dat American Express Gold de perfecte kaart voor families is. Met het American Express Gold-lidmaatschap heb je onder meer toegang tot vier extra Gold Cards en kan je dus de voordelen delen met jouw familie. Een ruim verzekeringspakket is één van die voordelen. De kaart gaat onder meer gepaard met een reisongevallen- en annuleringsverzekering. Ook niet onbelangrijk voor een gezin: er geldt (in principe) niet meteen een bestedingslimiet. In de kaartvoorwaarden staat wel dat American Express naar eigen inzicht en zonder vermelding van redenen een tijdelijke of permanente bestedingslimiet kan opleggen

Een keerzijde van de medaille is misschien de maandelijkse bijdrage. Voor die kredietkaart betaal je maandelijks 16,25 euro. Daarenboven moet je over een inkomen beschikken van minstens 25.000 euro (bruto).

Beste kredietkaart voor de premium-gebruiker

Dit type kredietkaart is op maat van de consumenten met een hoge levensstandaard. Daarbij is de jaarlijkse bijdrage onderhevig aan de voordelen die je krijgt bij zo’n kaart. Volgens TopCompare is de American Express Platinum perfect voor de zogenaamde premium-gebruiker.

Als reiziger krijg je bijvoorbeeld toegang tot 1.300 luchthavenlounges wereldwijd. Daarrnaast geniet je van privileges in meer dan 14.000 hotels over heel de wereld. Voorts krijg je toegang tot een uitgebreid verzekeringspakket, gaande van een aankoopverzekering tot een verzekering voor vertraagde en verloren bagage.

American Express Platinum is wel één van de duurste kredietkaarten op de Belgische markt. Voor die kaart betaal je een maandelijkse bijdrage van 60 euro. Gedurende het eerste jaar geniet je wel van een korting van 50 procent. Je kan overigens enkel zo’n kredietkaart aanvragen als je een bruto-inkomen hebt van minstens 37.500 euro per jaar.

Cofidis Mastercard Gold

Een eervolle vermelding voor de Mastercard Gold van Cofidis. Met een jaarlijkse bijdrage van €5 is de Mastercard Gold by Cofidis één van de goedkoopste op de markt. Ze biedt een inbegrepen reisverzekering en reisbijstand. Zo kan je rekenen op de verzekering bij vertraagd vertrek en achtergebleven bagage, medische hulp in het buitenland en repatriëring. Daarnaast zijn ook je (online en offline) aankopen vanaf €50 beschermd indien zij betaald werden met je Cofidis Mastercard Gold.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20