Dit zijn de 4 basisregels om armoede te voorkomen

Een grootschalige studie van 17.200 Britten geboren in 1970 heeft een nieuwe inzichten opgeleverd in welke factoren een belangrijke rol kunnen spelen in het ontstaan van armoede. De studie identificeerde vier regels die, mocht iedereen ze kunnen volgen, veel armoede zouden voorkomen.

De vier regels zijn de volgende:

  1. Verlaat de schoolbanken niet vroegtijdig,
  2. Vermijd als tiener zwanger te raken,
  3. Zorg dat je niet langdurig werkloos bent voor je 25ste en
  4. Zorg dat je een langetermijnrelatie met een partner hebt.

Groot-Brittannië heeft al een aantal stappen in de goede richting gezet, schrijft de Daily Telegraph. Zo is het aantal tienerzwangerschappen er de afgelopen 5 jaar met bijna één derde gedaald, hebben hervormingen aan de werkloosheidsuitkeringen het moeilijker gemaakt om langdurig werkloos te blijven en is het aantal vroegtijdige schoolverlaters met de helft gedaald.

Liefdestherapie subsidiëren

Rest dus nog het probleem van de liefde, zo schrijft de krant. Overheden hebben zich nooit erg beziggehouden met het liefdesleven van hun burgers. Toch heeft de Britse premier Cameron aangekondigd dat zijn regering geld gaat vrijmaken voor het subsidiëren van relatietherapie. Een idioot idee volgens critici, maar misschien bewijst deze studie hun ongelijk?

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20