Dit waren de (elektrische) hoogtepunten van het Autosalon

Op het Brusselse autosalon dit jaar was het al elektrisch dat de klok sloeg. Een overzichtje van de meest opvallende wagens.

Of u nu al volledig elektrisch moet gaan als u op zoek bent naar een nagelnieuwe wagen, dat kunnen we u niet zeggen. Zaak is wel dat autobouwers volop de kaart van de elektrische auto trekken. Dat is ook duidelijk gebleken op het Autosalon.

De spectaculairste: Porsche Taycan

Porsche Taycan Turbo S

Porsche stelde dit jaar drie elektrische exemplaren voor op het autosalon. De Taycan is daarvan de opvallendste. De Taycan Turbo S zet zomaar eventjes 761 pk in zijn ‘motorblok’. Voor 191.000 euro haalt hij een topsnelheid van 260 kilometer per uur. Hij heeft een actieradius van 365 kilometer.

De ‘vervanger’: Volkswagen ID.3

ID.3

Ooit met een Golf gereden? De volgende generatie Golf of Kever is, als het van Volkswagen afhangt, de Volkswagen ID.3. De prijs moet even toegankelijk zijn als het model: een behoorlijke ruime wagen voor minder dan 30.000 euro. U doet er, met de kleinste batterij, 330 kilometer mee.

De SUV-première: Citroën C5 Aircross Hybride SUV

Er waren voldoende SUV’s op het Autosalon om een zaal mee te vullen, maar de Citroën C3 Aircross Hybride ging dit jaar in première op het salon. Die hybride kan 50 kilometer op elektrische motor aan, met een batterij van 11,8 kWh. Als u dat wat doet denken aan dezelfde aandrijving van de Peugeot 3008 Hybrid, dan heeft u gelijk.

Slim gezien: Seat Mii Electric

Seat Mii Electric

Bij Seat was de Mii afgeschreven, maar nu hergebruikt de autobouwer het idee achter de wagen voor een elektrisch model. Hij kost maar 21.000 euro, ongetwijfeld het gevolg van die recyclage. De Mii Electric heeft een motor van 83pk en kan 260 kilometer rijden zonder bij te tanken.

Honda: de eerste van een volledig elektrische lijn

De Honda E staat al sinds 2017 in de steigers. Nu staat hij ook op het autosalon. Honda beloofde in 2019 om volledig elektrisch te gaan, als een van de eerste grote autobouwers. De Honda E is daar het eerste voorbeeld van. Honda mikt op korte afstanden, maar vraagt daar wel een behoorlijk prijskaartje voor. U betaalt 34.000 euro voor een Honda E. Daarmee koopt u een bereik van 220 kilometer.

Uitkijken naar: de Volvo Polestar 2

De Polestar 2 van Volvo wil duidelijk de concurrentie aangaan met big boy Tesla. Deze Polestar 2. Hij kost 59.800 euro, in vergelijking met 70.000 euro voor de concurrentie uit de stal van Musk. Voor die prijs rijdt een 450-tal kilometer. De Polestar 2 kan tot 250 kilometer per uur aan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20