Disney laat ‘Fox’ vallen tijdens rebranding

20th Century Fox, gekocht door entertainmentgigant Disney, laat het achtervoegsel ‘Fox’ achterwege. De beroemde televisiestudio gaat voortaan als 20th Television door het leven.

The Walt Disney Company is vastbesloten om alle sporen van het Amerikaanse televisienetwerk Fox uit te wissen. Als gevolg van een rebranding zullen dit najaar nieuwe logo’s verschijnen in afleveringen van The Simpsons, Family Guy, American Dad en Bob’s Burgers. De oude afleveringen worden ongemoeid gelaten.

Naast 20th Century Fox krijgt ook Fox 21 Television Studios een nieuwe naam. Dat wordt Touchstone Television, vernoemd naar een oud televisiekanaal dat Disney niet langer gebruikte. Volgens de Amerikaanse technologiewebsite The Verge heeft de entertainmentreus ook de ABC-studio’s en dochteronderneming ABC Signature samengevoegd, onder de vlag ABC Signature.

De naamsverandering is een gevolg van het akkoord dat Disney vorig jaar sloot om 20th Century Fox over te nemen. Om niet in verwarring te komen met de merken en producten van ‘New Fox’, waaronder Fox Sports, Fox Business en Fox News, moest Disney het woordje ‘Fox’ verplicht laten vallen. Het populaire Fox News was overigens lange tijd het lievelingetje van de Amerikaanse president Donald Trump, maar sinds kort lijkt er een kink in de kabel.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1288519158368481280?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1288519158368481280%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Ffr.businessam.be%2Fdans-son-rebranding-disney-abandonne-le-terme-fox-trop-connote%2F
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20