Het gaat hard voor dichteres Amanda Gorman: modellencontract en Super Bowl

Amanda Gorman
Amanda Gorman tijdens de inauguratie van Joe Biden – Bron: Isopix

Amanda Gorman, die een week geledenmet haar gedicht The Hill We Climb tijdens de presidentiële inhuldiging van Joe Biden veel lof oogstte, mag ook op de Super Bowl een eigen gedicht voordragen. Daarnaast wist ze ook een modellencontract te versieren bij het gerenommeerde bureau IMG Models.

Amper twee weken geleden leerde het grote publiek de naam Amanda Gorman kennen. Dan maakte het Inaugural Committee, dat de inhuldiging van president Joe Biden organiseerde, bekend dat de 22-jarige dichteres gekozen was om een gedicht voor te dragen op de inauguratie. Een week later deed Gorman dat met glans. The Hill We Climb vatte treffend de woelige gebeurtenissen van de weken daarvoor samen en raakte heel wat kijkers in de Verenigde Staten en ver daarbuiten.

Sindsdien gaat het heel snel voor Amanda Gorman. Zo was ze onder andere te zien in heel wat televisieprogramma’s, zoals The Ellen DeGeneres Show.

Mode-icoon

Daarnaast groeide ze na haar optreden op de nationale televisie ook uit tot een mode-icoon. De rode satijnen Prada-hoofdband die ze droeg tijdens de inauguratieceremonie was even later overal uitverkocht en haar gele jas, ook van Prada, zorgde voor een rush op gele jassen.

Dat was ook de modewereld niet ontgaan. Begin deze week maakte IMG Models bekend dat ze Amanda Gorman aan zich had gebonden. Daarmee tekent de jonge dichteres bij hetzelfde bureau als onder andere Kate Moss, Cara Delevingne en Bella en Gigi Hadid.

Super Bowl

Een dag later was er nog meer goed nieuws voor Amanda Gorman. De jonge Amerikaanse was namelijk gekozen om voor de Super Bowl een nieuw gedicht van haarzelf voor te dragen. Het is de eerste keer dat er voor de titelwedstrijd van de NFL een gedicht te horen zal zijn.

Gorman zal haar gedicht voordragen in de aanwezigheid van drie speciaal verkozen erekapiteins. Het gaat hier om drie mensen die in de vuurlinie stonden tijdens de coronapandemie: opvoeder Trimaine Davis, verpleegkundige Suzie Dorner en marineveteraan James Martin. Het gedicht van Gorman zal dan ook gaan over hun strijd tegen het coronavirus.