Deze tip voor de zakelijke smartphone kende je nog niet!

Geschreven met branded content van Simyo

Als ondernemer ben je ongetwijfeld altijd -of bijna altijd- online en bereikbaar. Een appje naar een klant hier en een belletje daar. De telefoon gaat de hele dag door. De ene keer is het je grote vriend, de andere keer gooi je hem het liefste in de hoek. Toch is het als ondernemer een vereiste geworden om bereikbaar te zijn. Maar of dit ten koste van alles en te allen tijde moet? Dat valt te betwijfelen. Ook ondernemers, ZZP’ers en CEO’s hebben af en toe vakantie nodig. Hoe jij het zakelijk en privé online zijn scheidt maar ook weer combineert? De tip hiervoor wordt hierbij verklapt. 

Dubbel gebruik

De eerste reflex van een ondernemer die toch ergens een scheiding tussen privé en zakelijk wil aanleggen is om twee smartphones aan te schaffen. Naast dat dit direct dubbele lasten met zich meebrengt is dit ook nog eens veel gedoe. Denk aan een handtas vol telefoons of in beide broekzakken een smartphone. Niet werkbaar voor velen. Daar is nu een oplossing voor, namelijk in de vorm van de zogenaamde eSIM. Dit is een zogenaamde digitale simkaart. Hij is de vervanger van het kleine, plastische simkaartje. Deze hoef je bij het gebruik van de eSim niet meer te vervangen. Dit is niet het enige voordeel, het andere en misschien nog wel grotere voordeel is altijd de mogelijkheid tot een dual sim. Hiermee heb je twee simkaarten in één telefoon. Dit betekent dus ook twee telefoonnummers op één apparaatje. Dus geen twee toestellen, maar wel twee manieren van bereikbaarheid; privé en zakelijk!

De hardware

Het voordeel van een eSIM is dus enorm groot én voordelig. Je hoeft geen twee smartphones meer te hebben om toch voor beide altijd bereikbaar te zijn. Het is wel nodig een telefoon te hebben die dit ondersteund. Hiervoor hoef je niet de allernieuwste iPhone aan te schaffen, de iPhone 12 groen ondersteunt ook al het gebruik van eSIM. Daarnaast is dit ook nog eens een topkwaliteit apparaatje, een win-win situatie dus! 

Ook een ondernemer heeft af en toe tijd nodig om op te laden. Even offline zijn is dan een heel goed idee. Dit vraagt niet meer om twee telefoons vandaag de dag, maar gewoon om een eSIM in combinatie met een apparaatje die dit gebruik ondersteunt. Met een dual sim kun je twee nummers gebruiken. En nog een voordeel van de eSIM? Nooit meer het risico dat jij dat kleine kaartje kwijtraakt!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.