Deze business ideeën start je met slechts 300 euro

 

Indien je jezelf een expert kunt noemen op een bepaald vlak, dan ben je wellicht ook in staat om een ​​professioneel advieskantoor te beginnen. Je kunt dan beroepsmatig deskundig advies geven aan mensen die daar behoefte aan hebben en die bereid zijn om voor je diensten te betalen. Een aantal voorbeelden van adviesbureaus die vandaag de dag te boek staan als succesvol zijn onder andere:

  • zakelijke adviesbureaus,
  • financiële adviesbureaus,
  • ICT-adviesbureaus,
  • reclamebureaus,

schermafbeelding-2016-10-05-om-10-54-39Omdat je in deze gevallen een bedrijf begint in de zogenaamde zakelijke dienstverlening hoeven de kosten die moet maken niet erg hoog te zijn om te kunnen starten. Je hoeft immers weinig, of zelfs helemaal geen geld, te hebben voor een inventaris, en op het moment dat je al over een goed werkende computer beschikt, zullen ook hier niet veel kosten gemaakt hoeven worden. Hooguit moet je wat basis software voor kantoorwerkzaamheden aanschaffen en kosten maken voor reclamedoeleinden en de nodige eigen ruimte op het wereld wijde web. In de praktijk betekent dit meestal dat je voor ongeveer 200 euro een business op kunt starten. De helft van deze kosten zullen in de regel worden besteed aan een pakket voor domeinhosting en de rest zal vaak worden gebruikt om visitekaartjes en ander reclamemateriaal te laten drukken.

Technisch ondersteuner

Vandaag de dag lijkt de technologie een ware vlucht te hebben genomen. Voor bepaalde mensen, zeker als zij al wat ouder zijn, kan deze ontwikkeling echter wat te snel gaan en kunnen zij deze niet meer bijbenen zonder goede ondersteuning van derden. Er zijn dan ook een groot aantal mensen dat willen betalen voor ondersteuning bij het installeren van allerlei technische apparaten en het verkrijgen van de nodige uitleg over het gebruik ervan. Denk hierbij maar aan het installeren van een (smart)televisie, computer, laptop, tablet of mobiele telefoon.

Indien je over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om technische ondersteuning te kunnen bieden, dan kun je hier aardig wat geld mee verdienen zonder zelfs eerst veel voor te investeren. Voor ongeveer euro kun je immers al aardig wat reclamemateriaal (laten) maken, zoals visitekaartjes en flyers. Zodra je eenmaal een aantal vaste klanten hebt, zullen zij in de regel door middel van mond op mond reclame zorgen voor de verdere uitbreiding van je klantenbestand.

Boodschappenservice

De hedendaagse maatschappij is steeds meer aan het vergrijzen. Deze toename van oudere mensen kan echter in je voordeel werken. Een heleboel senioren zijn immers minder mobiel en zullen dan ook graag willen betalen voor een boodschappenservice. Niet iedere oudere heeft immers de beschikking over, en de kennis van, een computer om online inkopen te kunnen doen.

Een boodschappenservice neemt bestellingen van klanten op en bezorgd deze vervolgens, tegen betaling van een bepaalde vergoeding, op een afgesproken moment bij hen thuis. Om een boodschappenservice op te zetten heb je, zeker in het begin, niet veel nodig. Soms is zelfs een (bak)fiets al voldoende samen met wat reclamemateriaal. Voor minder dan 200 euro kun je in de regel een heleboel flyers (laten) drukken en met wat geluk kun je een tweedehands (bak)fiets kopen voor ongeveer hetzelfde bedrag. Op het moment dat je bedrijf goed gaat lopen, kun je dan alsnog besluiten om bijvoorbeeld een (bestel)auto aan te schaffen.

Herstel van computers

Hoewel een heleboel mensen het eigenlijk voor zichzelf niet willen weten, hebben een heleboel personen van boven de veertig problemen met het correct onderhouden en het bijwerken van hun computer. Jongere generaties hebben dan ook een aanzienlijk grotere kans om een graantje mee te pikken van deze onwetendheid. Zij zijn immers opgegroeid met de snelle veranderingen op het gebied van technologie waardoor ze een zekere deskundigheid op hebben weten te bouwen. Het herstellen en repareren van computers is de laatste decennia dan ook een steeds interessante business geworden. In vrijwel ieder huishouden staat namelijk wel één, maar vaak zelfs meerdere, computers. Daarbij komt echter dat een heleboel eigenaren niet weten hoe dergelijke onmisbare apparaten gerepareerd of hersteld moeten worden.

Om die reden kun je als computerreparateur al snel tientallen euro’s in rekening brengen voor een uurtje werk. Natuurlijk zal het uurloon van een computerreparateur af hangen van het op te lossen probleem. Om een bedrijf in deze branche op te starten zul je daarentegen slechts te maken krijgen met beperkte kosten. In het bijzonder zul je kosten moeten maken om bekendheid te geven aan je onderneming en aan een computer reparatieset. In de praktijk betekent dit meestal dat je ongeveer 100 euro dient te rekenen voor reclamemateriaal, zoals visitekaartjes, flyers en brochures. Daarnaast zul je ongeveer een gelijk bedrag dienen te betalen voor de aanschaf van een reparatieset voor computers.

Klusbedrijf

Als je over twee rechter handen beschikt, dan kun je al snel wat geld verdienen door een klusbedrijf op te starten. Om te beginnen kun je allerlei kleine klusjes aannemen zoals het ophangen van een schilderij, het stellen van een scharnier of het in elkaar zetten van een meubelstuk. De investeringen die je hiervoor hoeft te doen zijn immers goed te overzien en vaak niet hoger dan 200 euro voor wat gereedschap en reclamemateriaal. Soms kun je gereedschap veel voordeliger tweedehands kopen en bijvoorbeeld flyers zelf maken en uitprinten om zo kosten te besparen.

Vanaf het moment dat de zaken echter goed gaan lopen, kun je nieuwe investeringen doen en bijvoorbeeld extra gereedschap en wellicht een (bedrijfs)auto aanschaffen. Zeker in het begin hoeft dit soort bedrijfje je niet meer dan 200 euro te kosten. Tevreden klanten zullen er verder voor zorgen dat je klantenbestand, door middel van mond op mond reclame, kan gaan groeien. Als klusser kun je dan ook vrijwel direct aan de slag en bepaal je (uiteraard in overleg met je klanten) wanneer bepaalde werkzaamheden uitgevoerd zullen worden. Je werktijden heb je op die manier ook nog eens volledig zelf in de hand.

Persoonlijk onderwijsbegeleider

Indien je op deze wereld bent gekomen met een zogenaamde talen-, wiskunde- of andere knobbel voor een bepaald schoolvak, dan kun je een bedrijfje opstarten dat persoonlijke begeleiding aan biedt aan mensen die bijles in dit vak, of deze vakken, nodig hebben. Vandaag de dag zijn er immers een groot aantal middelbare scholen, en dus ook middelbare scholieren, die op zoek zijn naar mensen die bijlessen kunnen verzorgen in diverse vakken. In de regel zijn ouders bereidt om aardig wat geld te betalen voor gedegen bijlessen voor hun kind. Op die manier kunnen ze er immers voor zorgen dat hun zoon of dochter zonder al te veel vertraging de middelbare school kan doorlopen.

Niet alleen kun je op deze manier in een relatief korte tijd flink wat geld verdienen, maar ook kun je (weliswaar in overleg met je klanten) zelf je werktijden in plannen. Je kunt verder extra kosten in rekening brengen als je één leerling apart bijles gaat geven en dus bij hem, of haar, thuis aanwezig dient te zijn. Op het moment dat leerlingen bereid zijn naar jou toe te komen, dan kun je juist weer extra winst boeken doordat je aan een groep bijlessen kunt geven en toch van elk van hen afzonderlijk betaald krijgt. Om als persoonlijk onderwijsbegeleider aan de slag te kunnen, heb je overigens geen kapitalen nodig. Naast je parate kennis op één of meerdere schoolvakken, heb je vaak namelijk voldoende aan ongeveer 100 euro voor reclamemateriaal en een vergelijkbaar bedrag ten behoeve van eventuele webhosting en de registratie van een eigen domeinnaam op het wereld wijde web.

Verkoper op een veilingwebsite

Vandaag de dag worden steeds meer aankopen online gedaan, niet alleen bij reguliere webwinkels, maar zeker ook bij zogenaamde veilingwebsites zoals Ebay. Van dit gegeven kun je aardig gebruikmaken als je houdt van het verkopen van producten op het wereld wijde web. Je kunt bijvoorbeeld (online) producten goedkoop inkopen en deze vervolgens tegen een meerprijs weer te koop aanbieden op een veilingwebsite. Op die manier kun je geld verdienen aan de spullen van een ander.

Een verkoper op een veilingwebsite is iemand die zich tot doel heeft gesteld om andere mensen artikelen te verkopen tegen een zekere winst. Je kunt al snel een aantal procenten winst behalen door producten aan anderen door te verkopen, als je tenminste producten handig in weet te kopen. Zeker als je in kunt spelen op tijdelijke trends en/of goederen waar een grote vraag naar is, dan kan een dergelijke onderneming je zeker geen windeieren leggen.

Om als verkoper op een veilingwebsite te kunnen starten, heb je in de regel niet veel kapitaal nodig. Je dient echter wel een computer te bezitten, evenals een digitale camera of een smartphone met een camerafunctie en tot slot de nodige naamsbekendheid. Om een website op te (laten) zetten moet je ongeveer 100 euro rekenen en ongeveer hetzelfde geldbedrag zul je moeten betalen voor allerlei reclamemateriaal, zoals visitekaartjes en online advertenties.

Online tekstschrijver

Op een heleboel websites kun je als tekstschrijver teksten plaatsen en daarmee geld verdienen. Vaak zullen de inkomsten van deze websites gebaseerd zijn op reclame-inkomsten of sponsoring. De verdiensten zullen dan ook niet enorm groot zijn, maar er zal altijd een kans bestaan dat je wordt ontdekt als online tekstschrijver door een bedrijf dat kant en klare websites bouwt voor bedrijven of instellingen.

Om als online tekstschrijver aan de slag te kunnen, dien je uiteraard taalkundig wel goed onderlegd te zijn, maar verder komen er nauwelijks kosten kijken als je beroepsmatig teksten wilt gaan schrijven. De meeste mensen hebben immers wel een pc, laptop of tablet in hun bezit met daarop een tekstverwerkingprogramma. In feite is dat het enige dat je nodig hebt om direct aan de slag te kunnen gaan.

Opruimcoach

Er zijn een groot aantal mensen dat echt niet van opruimen houden en werkelijk een bende maken van hun administratie of zelfs van heel hun woning. Daarnaast zijn er mensen die niet voldoende tijd, of kennis, hebben om op een degelijk manier hun goederen of administratie te ordenen. Als je het dus geen probleem vindt om de rommel van anderen op te ruimen, hun zaken weer overzichtelijk wilt maken en je zeker niet te lui bent om de handen flink uit de mouwen te steken, dan ligt hier een geweldige kans voor je. Naast het opruimen en ordenen van de chaos in het leven van een ander, kun je deze persoon ook voor een bepaalde tijd blijven begeleiden. Op die manier voorkom je dat het werk dat je hebt verricht al snel weer verwaarloosd zal worden.

Om als opruimcoach aan de slag te kunnen, heb je namelijk vrijwel geen kapitaal nodig. Uiteraard zul je wat kosten moeten maken voor wat reclamemateriaal, zoals visitekaartjes, flyers en wellicht kosten voor de registratie van een eigen domeinnaam op het internet. Al deze kosten zullen in de regel de 200 euro niet overstijgen.

Bovendien kun je, weliswaar in goed overleg met je klanten, je eigen werktijden bepalen. Verder kun je eventuele extra kosten, voor bijvoorbeeld de afvoer van rommel, de aanschaf ordners of ander opbergmateriaal, doorberekenen aan je klanten.

Geld verdienen aan de wanorde of de verzamelwoede van een ander is op deze manier dan ook prima mogelijk. Als je wilt kun je per direct een dergelijke business opstarten. In regel zijn een paar tevreden klanten voldoende om je klantenbestand snel te laten groeien door middel van mond op mond reclame. Een heleboel mensen zijn immers bereid om je goed te betalen voor je diensten en eventuele begeleiding voor enige tijd zodat ze niet in hun oude patroon terug zullen vallen.

Dierenoppas

Mensen vinden het leuk om zo nu en dan een dagje uit, of om een paar dagen op vakantie te gaan. Honden- en kattenbezitters brengen hun huisdier, als dit niet mee op reis kan, dan vaak naar een dierenpension gedurende hun afwezigheid. Maar voor andere huisdieren is in deze pensions in een heleboel gevallen geen plaats, of ontbreekt het aan de kennis om hen op een juiste manier te verzorgen.

Om eigenaren van bijvoorbeeld knaagdieren, vogels, reptielen, amfibieën en andere minder gebruikelijke huisdieren tegemoet te komen, kun je je aanbieden als betaalde dierenoppas. Om een dergelijke business op te starten heb je, zeker in de beginperiode, niet veel nodig. Hooguit een tweedehands terrarium of een ander dierenverblijf. Verder zul je wat reclamemateriaal moeten (laten) maken om naamsbekendheid te verwerven. Zodra je een paar tevreden klanten hebt, zal je klantenbestand al snel kunnen uitgroeien door middel van mond op mond reclame.

Kledingreparateur

Als je handig bent aangelegd en bovendien goed overweg kunt met een naaimachine, dan kun je zonder al te veel moeite een business opzetten. Zeker in tijden van economische crisis zijn mensen namelijk veel meer geneigd om kleding te laten repareren, in plaats van deze te vervangen voor nieuwe spullen. Ook het verstellen van kleding kun je tot je werkzaamheden gaan rekenen en zo nog meer klanten binnenhalen.

Voor verschillende reparatie- en herstelwerkzaamheden kun je dan verschillende tarieven hanteren. Een grote investering voor een kledingherstelbedrijf is overigens niet noodzakelijk omdat je met een oude naaimachine vaak al goed uit de voeten kunt en dus alleen nog maar wat naaigerei (naaigaren, naalden, spelden en dergelijke) en reclamemateriaal (visitekaartjes en flyers) aan hoeft te schaffen. In de regel zul je hiervoor niet meer dan euro hoeven te rekenen en bovendien zullen de meeste tevreden klanten mond op mondreclame voor je bedrijfje gaan maken wardoor je klantenbestand al snel gestaag kan groeien.

Opknappen oude fietsen

Dat fietsen geen eeuwig leven hebben, weten de meeste mensen wel. Maar dat je van een paar oude exemplaren nog een prima bruikbare fiets kunt samenstellen, is echter bij minder mensen bekend. Door oude fietsen op te kopen, maar vaak ook gewoon te krijgen, kun je dan ook snel een business opstarten. Het enige dat je nodig hebt is wat gereedschap om de fietsen uit elkaar te kunnen halen (en daarna natuurlijk weer ineen te kunnen zetten), eventueel een paar spuitbussen lak en wat kleine fietsonderdelen, zoals verlichtingssetjes.

Indien je een beetje handig deze spullen in weet te kopen, kun je al met 200 euro direct aan de slag. Oude fietsen zijn namelijk op steeds meer plekken gratis af te halen, bijvoorbeeld na een kijkdag bij de politie of een fietsenstalling (je kunt dan vaak de achtergebleven exemplaren gratis, of tegen een gering bedrag meenemen). De fietsen die je weer rijklaar hebt weten te maken kun je vervolgens te koop aanbieden (uiteraard met aftrek van de gemaakte kosten en een beetje winst).

Persoonlijke trainer

Indien je veel bezig bent met het behouden van een gezonde geest in een gezond lichaam, dan zul je vast en zeker veel aandacht besteden aan gezonde voeding en een actieve levensstijl. Dagelijks ervoor zorgen dat je je aan een uitgebalanceerd dieet houdt en voldoende lichamelijke oefeningen uitvoert, is echter niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen hebben gewoonweg een extra steuntje, of zelfs duwtje, in de rug nodig om een gezond leven te leiden.

Op het moment dat je hierop inspeelt, kun je geld verdienen door anderen te laten zweten en allerlei bewegings-, voedings- en gezondheidsadviezen te geven. Veel mensen worden tegenwoordig immers steeds dikker en dikker. Dit is eveneens goed te zien aan de jaarlijkse winstcijfers van allerlei fastfoodketens en fabrikanten van games en gameconsules. Door echter je kennis en vaardigheden op het gebied van gezond leven aan te wenden, kun je anderen tegen betaling helpen om in vorm te blijven. Veel mensen willen je immers maar al te graag betalen om weer een strak figuur en een gezond lichaam te krijgen.

Het zal je dan ook niet verbazen dat een groot aantal persoonlijke trainers zonder enige schroom hoge uurlonen in rekening kunnen brengen. Dit alles voor een zekere stok achter de deur eventueel gepaard gaand met een één op één trainingsprogramma dat speciaal naar de wensen en voorkeuren van een klant is opgesteld. De kosten die je als persoonlijk trainer dient te maken vallen echter enorm mee: naast wat reclame materiaal (dat vaak niet meer dan 100 euro hoeft te kosten) hoef je alleen maar wat eenvoudig oefenmateriaal aan te schaffen, zoals wat gewichtjes, een springtouw en een oefenmat.

Kinderoppas

Steeds meer mensen hebben naast de zorg voor hun kinderen ook nog een drukke baan en dus vrijwel geen tijd meer voor hun partner. Om zo nu en dan een keertje uit te kunnen gaan, maar vaak ook als er gewoon gewerkt moet worden en de andere ouder is eveneens niet aanwezig, zijn veel ouders dan ook bereid om een oppas voor hun kinderen in te huren. Als kinderoppas moet je uiteraard affiniteit met kinderen hebben en weten hoe je met deze kleintjes om dient te gaan.

De kosten die gepaard gaan met het opzetten van een dergelijke business zijn vrijwel te verwaarlozen. Hooguit kun je wat geld uit moeten geven aan promotiematerialen, zoals visitekaartjes en/of flyers. Zodra je een aantal oppasadressen hebt, zul je namelijk vaak nieuwe klanten werven door middel van mond op mond reclame. De inkomsten daarentegen kunnen dikwijls behoorlijk oplopen, zeker als je ook ’s nachts als oppas wilt werken. In dat geval kun je immers een hoger uurloon vragen dan wanneer je enkel een paar uurtjes in de avond op kinderen gaat passen.

Conclusie

Tegenwoordig kun je, zelfs als je weinig geld hebt, een eigen business opzetten. Vaak is het enige dat je nodig hebt een bepaalde vaardigheid en de nodige kennis op een bepaald vlak. De kosten die je moet maken kunnen in de regel beperkt blijven en bestaan doorgaans alleen uit reclamemateriaal dat je moet (laten) maken en verspreiden. Met een beetje fantasie, een paar uurtjes brainstormen en een gezonde dosis lef kom je dan meestal ook al heel ver.

Iedereen heeft immers wel een bepaalde vaardigheid of parate kennis die aangewend kan worden voor het verdienen van geld. Je hoeft dus niet per definitie goed te kunnen werken met je handen om je diensten aan te kunnen bieden. Een goed stel hersenen kan immers ook ervoor zorgen dat je klanten tevreden kunt stellen door hen een gevraagde dienst te verlenen. Indien je dus snel aan de slag wilt, maar niet beschikt over een vetgemest spaarvarken, dan is het zelfs mogelijk om met slechts 200 euro een eigen onderneming op te zetten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20