WSJ: ‘Grootste aandeelhouders Deutsche Bank zijn ongerust’

De belangrijkste aandeelhouders van de Deutsche Bank, investeringsvehikels die worden gecontroleerd door de koninklijke familie van Qatar, hebben recent hun bezorgdheid geuit over de legale boetes die de bank bedreigen en over de langetermijnstrategie van de bank. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van bronnen dichtbij de bank.

Volgens diezelfde bronnen behouden sjeik Hamad bin Jassim al-Thani en zijn mensen het vertrouwen in Deutsche Bank-CEO John Cryan en -voorzitter Paul Achleitner.

Tegelijkertijd probeert de sjeik zich er van te verzekeren dat de bank alle middelen inzet om tot een vergelijk te komen met het Amerikaanse Departement van Justitie, terwijl ook de dagdagelijkse leiding geen gevaar loopt.

Volgens een bron dichtbij de koninklijke familie wordt een herkapitalisering van de bank als een investeringsmogelijkheid beschouwd. Ze hebben daarover al gepraat met andere soevereine fondsen.

De Qatari’s hebben bijna 10% van de aandelen Deutsche Bank

De Qatari’s investeerden in 2014 ruim 1,75 miljard in Deutsche Bank tegen 29,20 euro per aandeel. Ze investeerden de voorbije maanden steeds meer en hebben nu bijna 10% van de aandelen in handen. Het aandeel noteerde vrijdag tegen 12,30 euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20