Democraten verzegelen controle over Senaat door nauwe overwinning in Nevada

De Democratische partij zal de controle over de Amerikaanse Senaat behouden nadat Catherine Cortez Masto opnieuw werd verkozen in de staat Nevada, meldt Reuters.

Waarom is dit belangrijk?

Er stond veel op het spel voor de Democraten tijdens de tussentijdse verkiezingen. Zij dreigden zowel de controle over het Huis van Afgevaardigden als de Senaat te verliezen. Hoewel de telling nog niet gedaan is, kan de regering-Biden nu alvast een diepe zucht slaken.

De essentie: De Democratische partij heeft terug 50 zetels in de Senaat in handen. Daardoor heeft ze een gegarandeerde meerderheid verzekerd.

  • Cortez Masto versloeg de Republikeinse uitdager Adam Laxalt, een voormalige procureur-generaal die gesteund werd door de voormalige president Donald Trump.
  • Op vrijdag werd ook bekendgemaakt dat de Democratische senator Mark Kelly won in de staat Arizona. De partij bezit nu 50 zitjes in de 100-koppige Senaat. Vicepresident Kamala Harris krijgt ec
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.